Ispiši ovu stranicu

Gradski sat, utorak, 14. studenoga 2023.

Uoči 25. Kolone sjećanja gradonačelnik Vukovara Ivan Penava gostovao je u Gradskom satu HRV-a u kojemu je istaknuo kako je posljednjih dana postalo jasno da u Republici Hrvatskoj smetaju vrijednosti Domovinskog rata te Hrvatske obrambene snage, a kroz medije i kroz aktualni rad političkih opcija stvara se netrpeljivost i pritisak na ljude koji su branili Hrvatsku.

Progovaramo i o kaznenoj prijavi za ratne zločine nad Vukovarom koje je DORH-u podnio Stipo Mlinarić Ćipe, saborski zastupnik Domovinskog pokreta i predsjednik Centra dr. Ivana Šretera. Riječ je o osmoj kaznenoj prijavi, a nove su u pripremi.

Vukovar je postao bogatiji za još jedan memorijalno obilježje iz Domovinskog rata. Riječ je o spomeniku posvećenom Luki Andrijaniću i povijesnom trenutku obaranja prvog zrakoplova neprijateljske JNA.

Prošli tjedan obilježila je i sjednica Gradskoga vijeća Grada Vukovara koju su napustili vijećnici HDZ-a, zamjerajući vrijeme održavanja sjednice uoči obljetnice vukovarske tragedije i kao i činjenicu što na istoj nije nazočan gradonačelnik Penava koji je u to vrijeme bio na sjednici Hrvatskoga sabora.

Progovaramo i potporama za poduzetnike, stipendijama i nagradama za izvrsnost, pošumljavanju Adice, ali i nadolazećem Adventu koji se od ove godine ponovno vraća u središte grada.

 Gradski sat uređuje i vodi Robert Rac.

Pročitano 256 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac

Medij

Gradski sat, utorak, 14. studenoga 2023.