Ispiši ovu stranicu

Kako postati misionar?

Jedan mladi svećenik odlučio je poći u misije u zemlje Trećega svijeta.

Njegovi nadređeni trebali su preispitati njegovu nakanu i provjeriti je li podoban za to. Njegov poglavar rekao mu je da dođe u njegov ured sutra u 6 ujutro pa da će s njim obaviti jedan razgovor o njegovoj odluci.

Mladić se pojavio sutradan točno u 6 i sjeo u ured svog poglavara, no poglavar se nije pojavio sve do 10 sati. Nakon ta četiri sata pojavio se u uredu i bez nekog pozdrava ili dobrodošlice ili isprike što ga je morao čekati četiri sata, upitao mladića: "Je li ti znaš kako se zoveš?" Mladi svećenik je mirno odgovorio da zna. Potom ga je upitao je li zna napisati svoje ime. Mladić je ponovno mirno odgovorio potvrdno. Zatim ga je poglavar pitao je li zna čitati. Mladić je i dalje ostao miran i odgovarao na sva pitanja koja mu je poglavar postavljao, a sva pitanja bila su takvog sadržaja. Nakon sat vremena ispitivanja, poglavar je izašao iz ureda i napisao preporuku za mladog svećenika vijeću koje je trebalo odobriti njegovu molbu.

Poglavar je napisao da je mladi svećenik spreman za misije, a kao obrazloženje je naveo da je ispitao njegovu strpljivost tako da ga je pustio četiri sata da ga čeka i nije se slomio niti postao nervozan. Nije ga obeshrabrilo ni to što nije dobio dobrodošlicu. Zatim ga je puni sat ponižavao, no on nije pokazivao znakove nervoze niti ljutnje. Poglavar je utvrdio da je mladić spreman biti misionar i navjestitelj Evanđelja drugim ljudima.

Duhovnu misao pripremio je fra Ivica Jagodić.

Pročitano 2178 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Medij

Duhovna misao 23. listopada 2016.
Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase