NAJNOVIJE
Otvoren novi krug foto natječaja „Volim svoju županiju“

Hrvatska zajednica županija izvijestila je u ponedjeljak da je otvorila novi krug foto natječaja „Volim svoju županiju“ kojemu je cilj prikazati posebnosti svih hrvatskih krajeva, a najbolje fotografije ulaze u postav putujuće izložbe koja predstavlja 21 županiju. 

Novi krug foto natječaja otvoren je od 2. do 16. lipnja. Autori svoje fotografije mogu prijaviti u tri kategorije, na stranicama Hrvatske zajednice županija.

U kategoriji Glavni foto natječaj žiri bira ukupno 21 fotografiju. Fotografije snimljene dronom je kategorija u kojoj žiri bira ukupno tri fotografije snimljene dronom.  Zadnja kategorija je Hrvati izvan Hrvatske u kojoj žiri bira ukupno tri fotografije koje prikazuju hrvatske županije, a koje su snimili autori koji žive izvan Hrvatske. 

Nakon odabira najboljih fotografija iz navedene tri kategorije, uslijedit će glasanje publike koja će birati najbolju fotografiju između 27 odabranih od strane žirija. Nagradu osvaja fotografija s najvećim brojem prikupljenih glasova.

U posljednjih osam godina prijavljeno je gotovo 10 000 fotografija – radova amaterskih i profesionalnih fotografa, koji su svojim objektivima bilježili tradicije i znamenitosti svojih krajeva.

Najbolje fotografije ulaze u postav putujuće izložbe koja predstavlja 21 hrvatsku županiju. 

Izložbe su do sada otvorene u većini županija, a koncem 2023. i u Europskome odboru regija u Brusselsu.

Na kraju ciklusa, postav izložbe donira se određenoj instituciji, a prošlogodišnje najbolje fotografije foto natječaja „Volim svoju županiju“ krase zidove Opće bolnice Zadar. 

(Ponedjeljak, 03 Lipanj 2024 12:23)
Od ponoći nove cijene goriva

Danas je održana telefonska sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata sukladno kojoj se najviše maloprodajne cijene računaju po formuli prema osnovnoj cijeni fosilnog goriva u prethodnom 14 dnevnom razdoblju, s ograničenom premijom od 0,1245 EUR/l za dizelsko i benzinsko gorivo, te 0,0781 EUR/l za plavi dizel, a u iznosu 0,8229 EUR/kg smjesa propan - butan za boce, odnosno 0,3716 EUR/kg za velike spremnike.

Uredba stupa na snagu prvoga dana od dana objave, a ovakav režim vrijedit će za sljedeće 14 dnevno razdoblje.

Prema novoj Uredbi nove cijene su: 

· 1,47 EUR/l za benzinsko gorivo (smanjenje 0,02 EUR/l)

· 1,38 EUR/l za dizelsko gorivo (promjena 0,00 EUR/l)

· 0,84 EUR/l za plavi dizel (promjena 0,00 EUR/l)

· 1,07 EUR/kg UNP za spremnike (povećanje 0,05 EUR/kg)

· 1,64 EUR/kg UNP za boce (povećanje 0,05 EUR/kg).

(Ponedjeljak, 03 Lipanj 2024 12:13)
Tijekom vikenda na prometnicama Vukovarsko-srijemske županije 16 prometnih nesreća

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako se tijekom vikenda, dogodilo ukupno 16 prometnih nesreća, 13 sa materijalnom štetom i tri prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama.

(Ponedjeljak, 03 Lipanj 2024 11:34)
Na utrci u Osijeku šestero ozlijeđenih prilikom izlijetanja vozila sa staze

Šest je gledatelja ozlijeđeno, ali su izvan životne opasnosti nakon što se u njih u nedjelju poslijepodne na 31. Osijek Street Raceu zabio natjecateljski automobil, izvijestila je osječko-baranjska policija, a prenosi HINA.

Nesreća se dogodila na utrci u Sportskoj zračnoj luci Osijek-Čepin gdje se okupilo 230 natjecatelja iz cijele Europe.

- Jedan od vozača izgubio je kontrolu nad vozilom te udario u tribinu pri čemu je ozlijeđeno nekoliko gledatelja. Brzom reakcijom medicinskog tima, svim ozlijeđenima pružena je pomoć i nitko nije u životnoj opasnosti - izvijestili su organizatori utrka.

U osječkoj policiji kažu da su dojavu o nesreći zaprimili oko 15 sati i 25 minuta.  Ozlijeđeni gledatelji prebačeni su u Klinički bolnički centar Osijek.

Prema prvim informacijama policije, vozač automobila nije ozlijeđen i nije bio alkoholiziran.

Očevidom će se utvrditi uzrok gubitka kontrole nad vozilom.

Natjecanje je počelo u 14 sati i trebalo je trajati do 18 sati, no zaustavljeno je zbog očevida i utrke se danas više neće održavati.

(Ponedjeljak, 03 Lipanj 2024 09:10)
DHMZ upalio meteoalarme za cijelu Hrvatsku
Državni hidrometeorolški zavod upalio je meteoalarme u cijeloj Hrvatskoj.
(Petak, 31 Svibanj 2024 11:31)
Ministarstvo biračima: Provjerite valjanost osobnih iskaznica

Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije pozvalo je birače koji namjeravaju glasovati na izborima za Europski parlament u nedjelju, 9. lipnja da na vrijeme provjere valjanost svojih osobnih iskaznica kako na izborni dan ne bi bilo nesporazuma.

(Petak, 31 Svibanj 2024 11:20)
U Sotinu izgrađen novi pristup obali Dunava

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava obišao je s pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Grada Vukovara Draženom Čuligom novi pristup obali Dunava u Sotinu.

(Petak, 31 Svibanj 2024 11:16)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

Subota, 02 Lipanj 2018 11:38

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog Sabora i Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, a uz financijsku potporu Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i Općine Bogdanovci, u prigodi 50. obljetnice Saveza Rusina Republike Hrvatske, 40. obljetnice Etnografske zbirke Rusina Republike Hrvatske i 50. obljetnice KUD-a Osif Kostelnik Vukovar u Petrovcima i Vukovaru obilježava se  45. manifestacija kulture Rusina Republike Hrvatske „Petrovačko zvono 2018“.

Subota, 02 Lipanj 2018 10:37

Izaslanstvo austrijske pokrajine Tirol posjetilo je Vukovarsko-srijemsku županiju, a tom ih je prigodom u maloj vijećnici u Vukovaru primio župan Božo Galić sa suradnicima. Gosti su tijekom posjete Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Nuštar uručili vatrogasno vozilo koje je donirala Vlada pokrajine Tirol.

Subota, 02 Lipanj 2018 17:30

Svečano otvoren stalni postav "Muzeja Vukovar u progonstvu".

Četvrtak, 31 Svibanj 2018 21:16

Domagoj Sučić i Tomislav Orlić, članovi športsko rekreativnog saveza grada Velike Gorice pokrenuli su projekt HodAjmo 2018. U Vukovar su došli kako bi iz našega grada, sutra ujutro oko 6 sati krenuli pješice na višemjesečni put do Dubrovnika. Tim povodom kod Križa žrtvama za slobodnu Hrvatsku održali konferenciju za medije.

Četvrtak, 31 Svibanj 2018 16:57

Vukovar u stripu naziv je projekta koji su od 24. do 31. svibnja provele Osnovna škola Lapad iz Dubrovnika i Osnovna škola Dragutina Tadijanovića iz Vukovara, a gotovi radovi objavljeni su na izložbi u galeriji Oranžerija u Muzeju grada Vukovara.

Četvrtak, 31 Svibanj 2018 11:49

Šest članova konjičke udruge Bilogorski renđeri jahali su od Koprivnice do Vukovara. Kod Križa žrtvama za slobodnu Hrvatsku paljenjem svijeća i molitvom poklonili su se svim žrtvama Domovinskog rata i gradu heroja.

Srijeda, 30 Svibanj 2018 13:39

Povodom završetka humanitarne akcije u kojoj su članovi Sindikata hrvatskih učitelja sakupljali financijska sredstva za obnovu OŠ Nikole Andrića u Vukovaru, u prostorijama škole predsjednica ovoga sindikata Sanja Šprem uručila je ravnateljici Josipi Kotromanović Sauka ček u iznosu od 170.832,25 kuna.

Srijeda, 30 Svibanj 2018 09:41

U Vukovaru je 25. svibnja 2018. godine održana osnivačka sjednica Skupštine Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Vukovarsko-srijemske županije.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija