NAJNOVIJE
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)
Ponavljanje izbora u Ostrovu

Državno izborno povjerenstvo izvijestilo je da su izbori u cjelini održani regularno i vrlo mirno, ali će biti ponovljeni na dva biračka mjesta na kojima je pronađeno više glasačkih listića nego ih je trebalo biti.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:17)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

OŠ Nikole Andrića dobila 170 tisuća kuna

  • Srijeda, Svi 30 2018
  • Piše: 
Donacja OŠ Nikole Andrića Donacja OŠ Nikole Andrića Foto: Vedran Vuleta

Povodom završetka humanitarne akcije u kojoj su članovi Sindikata hrvatskih učitelja sakupljali financijska sredstva za obnovu OŠ Nikole Andrića u Vukovaru, u prostorijama škole predsjednica ovoga sindikata Sanja Šprem uručila je ravnateljici Josipi Kotromanović Sauka ček u iznosu od 170.832,25 kuna.

Kako doznajemo Sindikat hrvatskih učitelja pokrenuo je akciju prikupljanja financijskih sredstava u trenutku kada su članovi doznali u kakvim uvjetima škola djeluje i radi, a sve s ciljem kako bi pomogli školi.

- Najvažnije je to što je ova humanitarna akcija imala veliki odaziv i iza toga stoje naši članovi i učitelji. Po iznosu koji je prikupljen vidimo da naši članovi imaju razvijenu solidarnost između sebe. Učiteljske plaće nisu velike ali svatko je rado za svojeg kolegu i učenike ove škole izdvojio određeni iznos novca - rekla je Šprem.

Dodala je kao nije poanta da Sindikat skuplja kunu po kunu, nego je bitno izmijeniti zakon kako bi država obnovila ovu školu, jer upravo država po riječima Šprem mora vodi računa o svojim školama. 

Kotromanović Sauka je istaknula kako je ovu akciju bilo bitno pokrenuti iz razloga da se upozori kako u Hrvatskoj postoji još škola kojima je pomoć potrebna te da država mora voditi brigu o takvim institucijama.

- Tko god radi u školi zna da su ova sredstava potrebna za svakodnevni rad, opremanje  nastavnim sredstvima i potrošnim materijalima. Vjerujte mi sredstva ćemo utrošiti upravo na takve stvari, na opremanje djela dvorane i uređenja učionica - rekla je Kotromanović Sauka.

Naglasila je kako će iduće školske godine nastavu pokrenuti na drugoj lokaciji bez obzira krenula obnova ili ne.

- Sredstava i opremu koju ćemo kupiti ovom donacijom koristiti ćemo i na drugoj lokaciji te kasnije vratiti u našu obnovljenu školu – istaknula je Kotromanović Sauka.

Po njezinim riječima nova lokacija će biti u blizini kako bi osigurali nesmetan dolazak djece i roditelja, ali je rekla kako lokaciju ne može otkriti jer se još uvijek o tome razgovara. U ime djelatnika i djece zahvalila se svima koji su od svoje skromne plaće izdvojili sredstava i sudjelovali u prikupljanju istih.

- Biti će prilike da i mi to njima vratimo na jedan lijep način. Mislim da je Hrvatska u puno ovakvih situacija pokazala da obični građani imaju veliko srce za potrebe drugih – izjavila je Kotromanović Sauka.

Pročitano 1347 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija