NAJNOVIJE
U Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša u Vinkovcima održan Dan otvorenih vrata posebnih odjela

U Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša u Vinkovcima održan je Dan otvorenih vrata posebnih odjela.

Učenici i djelatnici škole priredili su prigodnu priredbu na kojoj su pokazali što su u prethodnom razdoblju učili i naučili. Pripremili su razne recitacije, nastupe u kostimima, prigodne pjesme i slično.

Ispred Grada Vinkovaca obilježavanju je nazočio zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić koji je naglasio kako je ova škola jedna od primjera stručnog, kvalitetnog i predanog rada.
- Ovo je prilika da se uvjerimo u vještine učenika, ali i da vidimo što su nam pripremili i što su sve uvježbavali za veliki nastup koji su dugo iščekivali i vjerujem kako će biti odlični – rekao je uoči početka priredbe Romić.

Prema riječima ravnatelja Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Vinkovci Daria Draguna posebne odjele ove škole trenutno pohađa 61 učenik, ukupno imaju 13 razrednih odjela, 8 skupina, 5 kombiniranih razrednih odjela i 1 produženi stručni postupak, a imaju i 8 učenika na nastavi u kući koji se školuju u dva programa. 
- U školu dolaze i učenici s bivšeg područja općine Vinkovci, od Vinkovaca prema Županji - rekao je Dragun te pojasnio kako su u prostore posebnih odjela škole, u zadnjih nekoliko godina, uložena značajna sredstva, što im je olakšalo rad.
- Zajedno s Gradom i Županijom prije dvije godine završili smo uređenje tri učionice, male dvorane i radionice, ugradili lift, tako da trenutno imamo otprilike 80% potrebitih kapaciteta za odrađivanje nastave – naglasio je Dragun.

 

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 15:00)
Jučer prijavljene tri provale

Jučer, 24. travnja, policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske prijavljene su tri provale, priopćeno je iz policije.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 14:36)
U Osijeku otvoren Eco City Waste Fest, prvi festival otpada u Hrvatskoj

Prvi festival otpada u Hrvatskoj, Eco City Waste Fest, otvorio je svoja vrata za građane u četvrtak u osječkom Gospodarskom centru. Festival se održava 25. i 26. travnja, a posjetitelje uz zabavan sadržaj očekuje i mnoštvo interaktivnog i edukativnog sadržaja za sve uzraste.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 13:53)
Toni Milun sutra će u Vukovaru održati predavanje za mlade na temu financijske pismenosti

U oranizaciji Grada Vukovara, sutra u Hrvatskom domu Vukovar gostuje nagrađivani profesor matematike i financijski vloger Toni Milun koji će održati predavanje i radionicu na temu financijske pismenosti za mlade, a u okviru projekta „Obogti se znanjem”.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 13:03)
U Vukovaru odigrana "Tri praščića" beogradskog kazališta "Veliki mali princ"

U organizaciji Odbora za kulturu i sport Zajedničkog vijeća općina Vukovar, u Srpskom domu u Vukovaru odigrana je predstava „Tri praščića” u izvođenju kazališta „Veliki mali princ” iz Beograda.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 11:59)
Vježbali u središtu Vukovara

U organizaciji Udruge za rekreaciju „Fit Infinity Fitness”, a u suradnji s udrugom Djeca za bolji svijet i pod pokroviteljstvom Grada Vukovara jučer je u našem gradu održan sat vježbanja, povodom Svjetskoga dana činjenja dobrih djela. U pješačkoj zoni u središtu Vukovara vježbale su članice ove udruge iz skupine 55 +, djeca vukovarskih dječjih vrtića, ali i zainteresirani građani.

- Cilj je ovoga događaja promicanje zdravlja i organizirali smo ga u okviru našega projekta „Vježbanjem s osmjehom do zdravlja”, a fotografije s ovog događaja odaslane su u 110 zemalja svijeta jer je naša suradnička udruga Djeca za bolji svijet dio svjetske organizacije inicijatora i pokretača Svjetskoga dana činjenja dobrih djela Good Deeds Day kojim povdom smo se i okupili u ovoj aktivnosti – pojasnila je Sanja Manojlović, predsjednica udruge „Fit Infinity Fitness”.

U ime Grada Vukovara satu vježbanja nazočio je pročelnik Upravnoga odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić koji je istaknuo podršku gradske uprave ovakvim događajima, posebice jer ovaj promiče s jedne strane zdravlje, a s druge činjenje dobrih djela.

- Uvijek ukazujemo na važnost vježbanja i bavljenja sportom, međutim rekreacija poput ove je također sastavni dio zdravoga života među svim generacijama. Stoga i podržavamo događaje i udruge kojima je cilj promicanje zdravlja, kako u rekreativnom tako i u sportskom smislu. Također, danas smo dio i obilježavanja Svjetskoga dana činjenja dobrih djela što nam je posebice drago – istaknuo je Dimić.

Diljem svijeta ovaj se dan obilježava 14.travnja ili bilo koji drugi dan tijekom tog mjeseca.

Sat vjezbanja 2 FIF 2024

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 11:39)
Sindikat umirovljenika Hrvatske prikupio 33 540 potpisa za peticiju „Veće mirovine odmah!

Peticiju „Veće mirovine odmah!“ Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) pokrenuo je 28. veljače, a u mjesec i pol dana prikupljeno je 33 540 potpisa. Predsjednica ovoga sindikata Jasna A.Petrović u priopćenju tim povodom ističe da je riječ o zavidnoj brojci posebice jer su se potpisi prikupljali u predizborno vrijeme kada je pažnja cjelokupne javnosti bila usmjerena na političke stranke.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 10:44)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

SOHV održao tiskovnu konferenciju za medije

  • Petak, Srp 15 2016
  • Piše: 
Tiskovna konferencija SOHV Tiskovna konferencija SOHV Foto: V.Vuleta

SOHV održao tiskovnu konferenciju za medije. Donosimo tekst koji je pročitao predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić:

 VUKOVAR, „IME SVETO“, SAMO PO POTREBI I ZA CILJ?

IMA LI NADE ZA HRVATSKU, IMA LI NADE ZA VUKOVAR?

Jedinstveni smo  u cijelom svijetu po mnogim događanjima, pa tako i po slučaju da jedna Vlada ruši samu sebe.
Naša država se nalazi u sferi totalnog uništenja i destabilizacije posljednjih, skoro 5 pet godina.

Dok se političari bave sami sobom država propada, a sa njom i njeni građani. Svi se skoro nalazimo u zatvoru i postajemo dužnički zatočenici. TKO JE KRIV ZA TO?
Naredna dva mjeseca, već po viđenom scenariju, trpjeti ćemo međusobna podmetanja, optuživanja, lažne i prave afere naših časnih političara, namještanja, premještanja, a sve zbog samo jednog cilja – zasjedanja u udobnu fotelju ministarstava ili saborske klupe.

Prema dobrom starom običaju, odjednom će nešto početi raditi i oglašavati se razno-razne takozvane „nevladine“ udruge koje nemilice crpe novac za svoj nerad ili protuhrvatskih rad, upravo iz državnog proračuna kojeg pune hrvatski radnici koji jedva preživljavaju.

Nitko od njih, u svom bjesomučnom, galopirajućem maršu prema foteljama i vlasti neće predstaviti hrvatskom građanstvu svoje programe: kako spriječiti nezaposlenost, kako pokrenuti gospodarstvo, kako oživjeti poljoprivredu, kako očuvati strateške nacionalne interese i državnu imovinu, kako spriječiti raseljavanje i izgon hrvatske mladeži i intelektualaca u zapadne zemlje, kako iskoristiti sredstva fondova EU i uložiti u napredak gospodarstva, kako spriječiti bankarski lobi u daljnjem kamatarenju hrvatskih građana, kako riješiti problem korumpiranog političkog pravosuđa, kako uvesti red u državnu upravu, kako izvući državu iz sveopćeg kaosa, a sebe podrediti hrvatskim građanima i sveopćim interesima države  kojom bi vladali odlukom naroda.

Dakle, pripremimo se na medijsku silu koju će koristiti oni koji imaju svoje udbaške strukture u redovima njihovih urednika. Pripremimo se ponovo na obmanjivanja masa putem odašiljača velikih privatnih, ali i državnih TV i drugih postaja. Zapitajmo se što je istina i da li su objektivni u svom izvješćivanju, tko su im gosti i zbog čega su baš „oni“ u određeno vrijeme i sa kojim ciljem u eteru.

Spremite se na blagotvornost obećanja i uživajte u predizbornim nastupima zvanim „med i mlijeko“. Makar na trenutak ćete imati osjećaj blagostanja i sreće, i uživajte u tom trenutku, neće dugo trajati. Sve dok „magla na bude prodana“. Ili ideologija stara 70 godina. Ne nasjedajte, od takvog kruha se ne živi, to osjećate već dugo.

A kada dođe trenutak odluke, ne dopustite da drugi odluče umjesto vas. Samo jedan kružić vas može odvesti u dva smjera: krivi ili pravi.
Neka pravi bude vaš izbor, ali za one koji budu predstavljali dokumentirane Programe  izlaska naše države iz ovoga kaosa i dužničkog ropstva.  Od političkih pustih predizbornih obećanja danas imamo samo opustošenu državu. Ovo je možda posljednja prilika da našu prekrasnu zemlju ostavimo svojoj djeci u nasljeđe, na temeljima na kojima je stvorena i način na koji smo sami odlučili davne devedesete Referendumom. Odlučimo o našoj djeci, našim mladim intelektualcima, hoćemo li ih slati u svijet ili će svijet imat na dlanu u svome domu. Sve ovisi o nama, ali i o njima.

Razmislimo.

Što čeka naš Vukovar? Koga će vukovarci podržati na predstojećim izborima? One koji u svojim programima budu uvrstili strateške ciljeve, a to su:

-          Vukovar proglasiti mjestom posebnog i trajnog pijeteta

-          Zaštita ljudskih prava u montiranim političkim procesima

-          Zaštita temelja državnosti RH (prema Deklaraciji o Domovinskom ratu)

-          Sprječavanje rasprodaje strateških resursa RH poradi vraćanja inozemnih dugova ili punjenja BDP-a

-          Gospodarski oporavak RH

-          Demografski oporavak i socijalna sigurnost građana, pravo na Dom

-          Jačanje hrvatske sigurnosno-obavještajne mreže kroz institucije, stručno osposobljene djelatnike  i politički neovisne, a  poradi zaštite države i građana od terorizma, nesreća i protuobavještajnog rada drugih organizacija usredotočenih na destabilizaciji države u svim resursima (kako Udbe, tako i stranih država), izbaciti antihrvatske djelatnike iz institucija sigurnosti, MUP-a, DORH-a i pravosuđa

-          Donošenje Zakona o općoj Lustraciji i provođenje iste

-          Vođenje suverene nacionalne i vanjske politike bez dopuštanja uvjetovanja stranih država i integracija  u donošenju odluka

-          Izmijeniti Izborni zakon po uzoru na druge evropske države, promijeniti način popisa stanovništva, utvrditi točan broj stanovništva RH, birača i Dijaspore, uvesti elektroničko glasovanje. Sačuvati i izmjenama učvrstiti Zakon i Instituciju Referenduma

-          Riješiti dužničku krizu građana

-          Vanjskom politikom i bilateralnim pravnim aktima zaštiti Hrvate u BiH, Srbiji i ostalim državama gdje se narušavaju prava Hrvata

Podržat ćemo i one koji će, za zatvaranje poglavlja 23 ulaska Srbije u EU, zemlje agresora, pravne sljedbenice bivše Jugoslavije,

      -      zahtijevati od iste naknadu štete (reparacije) za prekomjerno granatiranje Vukovara i drugih mjesta s teritorija Srbije,

-          Reparaciju  štete nastale granatiranjem i uništavanjem sa područja teritorija Hrvatske od strane iste sile

-          Tražiti odštetu za ratne zarobljenike koji su proveli mjesece u logorima na teritoriju Srbije,

-          Tražiti dostavu Protokola otuđenih od strane JNA iz vukovarske bolnice 18/19.studenog 1991.g,

-          Tražiti davanje podataka o neotkrivenim masovnim i pojedinačnim grobnicama primarnog, sekundarnog, pa i tercijalnog tipa, svih građana RH koje se još vode kao nestale osobe u Domovinskom ratu

-          vraćanje hrvatskog teritorija u granice svjetski priznate Republike Hrvatske,

-           raskid svih Sporazuma, Ugovora i Deklaracija potpisanih  s Ratnim tužiteljstvom i Sudom za ratne zločine počinjene na teritoriju država bivše Jugoslavije u Beogradu, te apsolutno ukidanje univerzalne jurisdikcije istog prema državljanima RH.        

Navedeno ćemo izričito zahtijevati od bilo koje političke opcije koja preuzme vlast, a biti će temelj i cilj odluke o našem glasovanju na predstojećim izborima. Ne prema obećanjima i obilaženju Vukovara tijekom kampanje već u pisanom i ovjerenom obliku priloženim Programima i Projektima.

U Vukovaru, 15.srpnja 2016.g

GI SOHV
Odjel medijskih odnosa i

Službene korespodencije

Pročitano 1488 puta
Ocijeni sadržaj
(10 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija