Počelo suđenje Željku Sabou

Željko Sabo i njegov odvjetnik Ante Nobilo Željko Sabo i njegov odvjetnik Ante Nobilo Foto: Valerija Lozančić

Na Općinskom sudu u Vukovaru pod predsjedanjem sutkinje Davorke Rukavina održano je prvo ročište u kaznenom postupku protiv bivšeg gradonačelnika Vukovara Željka Saboa kojeg DORH tereti za pronevjeru i poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti.

- Državno će odvjetništvo tijekom dokaznog postupka dokazati da je od srpnja 2005. do kraja rujna 2009. godine tijekom humanitarne akcije ljetovanja djece s područja grada Vukovara u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora preuzevši provedbu i organizaciju tih akcija te prikupljajući novčana sredstva od roditelja djece u svrhu plaćanja osiguranja, Željko Sabo protupravno za sebe zadržao dio novca, odnosno 76.567 kuna. U tijeku dokaznog postupka dokazat ćemo i da je u studenom 2011. godine Željko Sabo s namjerom potaknuo odgovornu osobu iz gradske tvrtke Komunalac da protivno internim aktima i bez stvarne potrebe omogući zaposlenje Srđana Šijakovića, stoji u optužnici.

Branitelj Željka Saboa, odvjetnik Ante Nobilo rekao je kako će tijekom postupka dokazati da konstrukcija optužnice leži na pogrešnim činjenicama. - Vidjet ćemo da je između roditelja djece i Gradskog odbora SDP-a Vukovar sklopljen svojevrstan građanski ugovor po kojem roditelji participiraju s iznosom od 100 do120 kuna. GO SDP-a Vukovar svoju je ugovornu obvezu ispunio i djeca su besplatno ljetovala. Višak novca, po ugovoru, nije morao biti vraćen roditeljima i nije bilo zapreke da ga GO SDP Vukovar troši kao svoj vlastiti, a Željko Sabo nije za svoju osobnu korist potrošio niti jednu kunu, rekao je Nobilo. Također ćemo dokazati da Sabo nije intervenirao prigodom zapošljavanja Šijakovića, rekao je Nobilo.

Za ovo kazneno djelo predviđena je kazna od 1-8 godina zatvora, a iduće ročište zakazano je za 26. travnja.

 

Pročitano 1688 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase