Turisti s kruzera žele kupovati vukovarske suvenire

Marina Sekulić i Božana Matoš potaknule su sve sudionike da se uključe u raspravu Marina Sekulić i Božana Matoš potaknule su sve sudionike da se uključe u raspravu Milan Paun

 

U organizaciji Grada Vukovara i Lučke uprave Vukovar na dunavskom putničkom pristaništu u Vukovaru održan je okrugli stol na temu „Razvoj međunarodnih krstarenja Dunavom – prednosti i potencijali Grada Vukovara“.

Predstavljeni su rezultati istraživanja međunarodnih riječnih krstarenja u Hrvatskoj, a potom je uslijedila rasprava o mogućnostima razvoja međunarodnih krstarenja Dunavom u Vukovaru.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulića izjavila je kako je cilj zadržati turiste, ponuditi im obilazak grada i druge sadržaje.

Božana Matoš, ravnateljica Lučke uprave Vukovar, rekla je da je cilj radionice upoznavanje dionika u sektoru turizma sa značajnim porastom broja turista koji dolaze kruzerima kako bi oni mogli pripremiti kvalitetniju ponudu turistima, a turiste zanima ovdašnji način života, primjerice folklor, seoska domaćinstva te domaća hrana i piće.

Zrinka Marušić, istraživačica iz Instituta za turizam u Zagrebu, kaže da su dvije godine provodili istraživanja o riječnome turizmu te da prostora za napredak ima u prodaji suvenira i uređenju grada.

Vukovar je prošle godine posjetilo 30.000 turista s riječnih brodova.  

Pročitano 1731 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase