Ministar Šustar obećao pomoći vukovarskim školama

Ministar na radnom sastanku s čelnicima grada i ravnateljima Ministar na radnom sastanku s čelnicima grada i ravnateljima Foto: Valerija Lozančić

Tijekom radnog posjeta Vukovaru ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar sastao se s gradonačelnikom Ivanom Penavom, njegovim zamjenikom Marijanom Pavličekom i pročelnicom Anom Živanović te ravnateljima vukovarskih škola kako bi razgovarali o školovanju vukovarske djece u neprimjerenim uvjetima.

Poseban je naglasak stavljen na međunacionalno pitanje, odnosno odvojenost škola, teške materijalne uvijete u školama te perspektivu Veleučilišta Lavoslava Ružičke. Ministar Šustar obećao je financijsku pomoć školama.

- Vjerujem da Slavonija i ovaj kraj trebaju jaču potporu države i vjerujte mi da ćemo iznaći način kako da osiguramo sredstva u državnom proračunu, ali i povučemo sredstva iz EU fondova, rekao je ministar.

Gradonačelnik Penava zahvalio je ministru na potpori. - Naravno da je školstvo u Vukovaru zapušteno i da su problemi veliki, ali uopće ne sumnjam da ćemo uz potporu Ministarstva obrazovanja i Vladeuspjeti u svojim zadaćama, naglasio je gradonačelnik.

Na radnom sastanku su sudjelovali ravnatelji vukovarskih škola: Josipa Sauka Kotromanović (OŠ Nikole Andrića), Davor Šijanović (Gimnazija Vukovar), Vladimir Matić (Strukovna škola Vukovar) i Ivan Szabo (Ekonomska škola Vukovar).

Pročitano 2180 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase