Učlani se u Klub za zapošljavanje

Sudionici završne konferencije projekta Sudionici završne konferencije projekta Foto: Valerija Lozančić

U hotelu Lav u Vukovaru održana je završna konferencija projekta "Učlani se u Klub za zapošljavanje – Napravi korak naprijed u traženju posla".

Projekt provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar u partnerstvu s HZZ Područnim uredom Vinkovci, Veleučilištem Lavoslava Ružičke u Vukovaru i Agencijom za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast.

 

Cilj projekta bio je doprinijeti povećanju zapošljivosti nezaposlenih osoba na području županije kroz uspostavu dva Kluba za zapošljavanje, provedbu aktivnosti usmjerenih na povećanje kompetencija nezaposlenih osoba kroz ciljane edukacije te pružajući im pomoć pri traženju posla u okviru Klubova za zapošljavanje, doznajemo od predstojnice HZZ Pu Vukovar Jasne Kolar.

-Zadovoljni smo rezultatima projekta. Ciljane skupine su visokoobrazovane osobe do 35 godina starosti i dugotrajno nezaposlene osobe koje nisu pronašle posao niti godinu dana nakon osposobljavanja ili prekvalifikacije. Takvih je osoba bilo 70. Sam Klub za zapošljavanje prošlo je 57 osoba, a 37 posto ih se uključilo na tržište rada, odnosno dobilo je posao ili se uključilo na stručno osposobljavanje, što je iznad prosjeka europskih gradova koji iznosi do 30%. Ovakvi rezultati daju nam poticaj da iznalazimo nova inovativna rješenja u radu s nezaposlenim osobama i za to da koristimo sredstva Europske unije, naglašava Kolar.

Osim nezaposlenih osoba kroz Klub su prošli i studenti završnih godina studija Veleučilišta Lavoslava Ružičke kako bi po završetku studija što prije pronašli posao.     - Imamo gotovo 1.000 studenata, a njihov glavni problem je kako izaći na tržište rada i pronaći posao. Kroz projekt je prošlo puno studenata i nadam se da im je pomogao. Nadamo se i njegovom nastavku. Kad je država implementirala Bolonjski proces i uz sveučilišne osnovala i stručne studije glavni im je cilj bio upravo brzi izlazak na tržište rada. Zbog krize danas je sve teže naći posao i stoga mladim ljudima moramo pomoći, naučiti ih specifičnim vještinama kako se traži posao kako bi ostvarili cilj zbog kojega se školuju , naglašava dekan Mirko Smoljić.

Pet Klubova provedeno je u HZZ PU Vukovar te po 1 u HZZ PU Vinkovci i Veleučilištu Lavoslava Ružičke.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 92.206 eura, a EU sufinancira 75,5% kroz program darovnice "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja-faza II" u okviru Europskog socijalnog fonda.

Pročitano 1676 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase