Uručeni certifikati za završenu edukaciju o proizvodnji sira

Kako bi potaknuo obiteljska i mala poljoprivredna gospodarstva na ulaganje u proizvodnju sira s ciljem bržeg i aktivnijeg ruralnog razvoja našega područja, Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-Srijemske županije u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom iz Osijeka organizirao je i sufinancirao edukaciju o proizvodnji sira na obiteljskim gospodarstvima.

Edukacija je trajala osam tjedana, a uspješno su je završili članovi deset OPG-ova kojima su nakon položenog završnog ispita u Vinkovcima uručeni certifikati, doznajemo od pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Andrije Matića. -Samim certifikatom, obiteljska gospodarstva će podignuti vrijednost svog proizvoda, a ujedno i uspješnost ukoliko bi se odlučila na kandidiranje za podmjeru 4.2 Potpora za ulaganje u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda. Potpore za ove aktivnosti predviđene su u Programu ruralnoga razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020. Također, u planu je i posjet obiteljskim gospodarstvima u drugim županijama kod proizvođača koji su prošli sustav educiranja i legalizacije svoje proizvodnje sira kako bi naši proizvođači vidjeli kako sve to funkcionira u praksi, rekao je pročelnik Matić te najavio nove edukacije ukoliko bude zainteresiranih proizvođača sireva.

Po završetku dodjele certifikata, polaznici su nazočnim gostima i posjetiteljima predstavili i sireve koje proizvode na svojim gospodarstvima.

Pročitano 1282 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase