Županija i HUP potpisali ugovor o sufinanciranju usavršavanja managera

Potpisivanje ugovora Potpisivanje ugovora Foto: Valerija Lozančić

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić potpisali su u Vukovaru Ugovor o sufinanciranju Programa usavršavanja menadžera - PUMA.

Cilj programa je edukacija i stručno usavršavanje poduzetnika i nadarenih studenata završnih godina studija Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru.

- Osim što stipendiramo studente deficitarnih zanimanja, želimo da se i naši poduzetnici cjeloživotnim učenjem prilagode potrebama tržišta i što bolje vode svoja poduzeća. Ulaganje u mlade ljude i znanje naša je budućnost, naglasio je župan Božo Galić.

Svake godine u PUMA program bude uključeno preko 100 polaznika čime se stvara jezgra mladih stručnjaka i kvalitetnog kadra za gospodarstvo, a ove će godine edukaciju proći 160 poduzetnika i studenata, rekao je zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić. - Programi odgovaraju aktualnim potrebama naših poduzetnika, a s obzirom da se edukacije održavaju na području županije poduzetnicima racionaliziramo i vrijeme i poslovanje. Svjesni smo da postoji nesrazmjer na tržištu rada između broja poduzetnika i kvalitete u odnosu na ono što je potrebno u poslovnom svijetu pa kroz ove edukacije želimo poduzetnicima pružiti upravo ona znanja koja su u poslovnom svijetu potrebna, istaknuo je Jakelić.

Vrijednost projekta je 50.000 kuna. Tijekom deset godina edukativne seminare završilo je između 1.500 i 2.000 poduzetnika.

Pročitano 1233 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase