Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru traje konferencija o inkluziji osoba s invaliditetom

Projekt financira EU i vrijedan je 130 tisuća eura Projekt financira EU i vrijedan je 130 tisuća eura Foto: Marija Molnar

U vukovarskoj OŠ Josip Matoš do nedjelje se održava konferencija pod nazivom Volonterizam kao sredstvo uključivanja osoba s invaliditetom.

Ova je aktivnost dio projekta Ka europskim vrijednostima – osobe s invaliditetom kao ravnopravni građani čiji je nositelj Asocijacija za promicanje inkluzije Srbije – API, a partneri su OŠ Josip Matoš te institucije i organizacije iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Glavni je cilj projekta, prema riječima pshologinje Dejane Varnice, stručne suradnice u OŠ Josip Matoš, osnažiti osobe s invaliditetom za samozastupanje.

Predsjednik API-a Dragan Lukić naglašava važnost povezivanja i razmjene iskustava različitih partnera u ovom projektu koje će doprinijeti ostvarenju što većeg stupnja integracije osoba s invaliditetom u svim aspektima života tih osoba u njihovim lokalnim sredinama, prvenstveno punom ostvarenju njihovih ljudskih prava, kvalitetnom obrazovanju i radnoj osposobljenosti te uključenja u svijet rada.

Projekt se provodi sredstvima Europske unije iz programa Europa za građane i vrijedan je 130 tisuća eura.

Pročitano 1638 puta
Ocijeni sadržaj
(11 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar