Ispiši ovu stranicu

Posljednji oproštaj od Ljiljane Gehrecke

Dugogodišnja predsjednica Europskoga doma Vukovar i mirovna aktivistica Dugogodišnja predsjednica Europskoga doma Vukovar i mirovna aktivistica Foto: EDVU

U 77. godini preminula je dr.sc.Ljiljana Gehrecke, dugogodišnja predsjednica Europskog doma Vukovar.

Svojim je djelima i zalaganjem u nadilaženju podjela u našem gradu neizmjerno doprinijela suživotu u poslijeratnom Vukovaru, a svojim primjerom pozitivne energije i želje za istinskim mirom kroz različite programe i rad s pojedincima i zajednicama ustrajala na održivom, socijalno osjetljivom, osnaženom zajedništvu.

Njezine tribine u Europskom domu Vukovar postale su mjestom susreta i dijaloga među neistomišljenicima. Kroz svoj dugogodišnji program Ekosana uspjela je pomoći pojedincima u suočavanju s traumom i pronalasku snage za budućnost.

Za svoj je rad primila brojna priznanja, a nedavno joj je uručeno i visoko priznanje SR Njemačke "za posebne zasluge učinjene za narod i državu – Križ zasluge na Vrpci Reda za zasluge Savezne Republike Njemačke".

Komemoracija povodom smrti Ljiljane Gehrecke upravo je započela u Gradskome muzeju Vukovar, a posljednji ispraćaj bit će održan danas u 13 sati na mjesnom groblju u Borovu.

Pročitano 1662 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar