NAJNOVIJE
Nastavljaju se konzultacije o sastavu nove Vlade

Nakon što je u petak predsjedniku države predao potpise za sastavljanje svoje treće Vlade, Andrej Plenković danas će početi konzultacije o njezinu sastavu. Unatoč brojnim nagađanjima o budućim ministrima Plenković je rekao kako na današnju sjednicu šireg predsjedništva stranke neće doći s imenima novih ministara.
- Razgovarat ćemo cijeli ovaj tjedan. Ovaj tjedan je posvećen toj temi. To je moj posao, ja si moram uzeti barem par sati da s ljudima pričam, razgovaram - rekao je Plenković.

Poručio je i kako su spremni za konstituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora koja će se održati u četvrtak. Podsjetimo, prošli petak krenuo je rok od 30 dana u kojem je Plenković dužan program Vlade i Vladu predstaviti Hrvatskom saboru i zatražiti glasovanje o povjerenju.

(Ponedjeljak, 13 Svibanj 2024 11:52)
Požar na krovištu trgovačkog centra u Vukovaru

U petak, 10. svibnja u 13,47 sati, Županijski centar 112 dojavio je kako je izbio požar na krovištu trgovačkog centra u Vukovaru, izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 13 Svibanj 2024 10:40)
Obilježen Dan nacionalnih manjina u Vukovarsko-srijemskoj županiji

U Gunji je u subotu obilježen Dan nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 11 Svibanj 2024 22:54)
U Otoku otvoren 31. Festival glumca

U Otoku je u subotu navečer otvoren 31. Festival glumca, a do 19. svibnja na festivalu će biti odigrano ukupno 20 predstava iz kazališta iz cijele Hrvatske te predstave Hrvatskog kazališta iz Pečuha (Mađarska) i Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara (BiH), prenosi HINA.

(Subota, 11 Svibanj 2024 22:43)
U Malinskoj na Krku vukovarsko-srijemski proizvođači prodaju svoje domaće proizvode

U Malinskoj na otoku Krku otvorena je trgovina u kojoj će kupci moći kupiti proizvode domaćih lokalnih proizvođača, ali i proizvođača iz Vukovarsko-srijemske županije predstavljajući lokalnu, zdravu i tradicijom oblikovanu hranu.

(Petak, 10 Svibanj 2024 15:47)
Policija riješila više provalnih krađa

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske, Sektora kriminalističke policije, Službe općeg kriminaliteta u suradnji s Upravom kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova, Općinskim državnim odvjetništvom u Osijeku i policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnovane sumnje da su 46-godišnjak i 35-godišnjak s područja Vukovara počinili ukupno 34 kaznena djela „Teška krađa“ i „Krađa“ na području PU osječko-baranjske, PU vukovarsko-srijemske, PU brodsko-posavske, PU virovitičko-podravske i PU varaždinske.

(Petak, 10 Svibanj 2024 14:41)
U Vukovaru otvoren pogon za preradu slatkovodne ribe

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je pogon Panonica za proizvodnju proizvoda od slatkovodne ribe tvrtke Istar agro d.o.o. u Vukovaru.

(Petak, 10 Svibanj 2024 14:22)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Donacija obradovala Gunjance

  • Srijeda, Ruj 17 2014
  • Piše: 
Predaja elektronskih uređaja Predaja elektronskih uređaja Foto: S. Bogutovac

Kućanski uređaji dobrodošli stanovnicima poplavljene Županjske posavine

Točno četiri mjeseca nakon poplava koje su zahvatile županjsku Posavinu, LG Electronics je donirao 100 kućanskih aparata za 77 obitelji iz Gunje, Rajevog Sela, Posavskih Podgajaca i Račinovaca čije su kuće stradale u poplavama. Donaciju, koja uključuje LG-eve hladnjake, usisivače te mikrovalne pećnice vrijednosti preko 100.000 kuna, uručili su vodeći ljudi LG-a Hrvatska i M SAN Grupe, partnera akcije. Primatelji donacije su obitelji najveće socijalne ugroženosti, utvrđene u suradnji s Crvenim križem i lokalnim vlastima.

-Iako je od velikih poplava prošlo već četiri mjeseca, život u županjskoj Posavini još se nažalost  nije normalizirao i zato je svaka pomoć itekako dobrodošla. U ime svih zahvaljujem tvrtki LG Electronics na donaciji kućanskih aparata te njihovom partneru M SAN Grupi čija će zajednička humanitarna gesta zasigurno pridonijeti kvaliteti života i bržem oporavku pogođenih domaćinstava u ovom dijelu Slavonije-  poručio je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa koji je također sudjelovao u organizaciji ove donacije.

Pročitano 2290 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija