Iz HZZ-a pozivaju za javne radove na poplavljenom području

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) pozvao je danas nezaposlene osobe s poplavom ugroženih područja, koje su prijavljene u evidenciju HZZ-a, da se prijave svojim savjetnicima za zapošljavanje kako bi ušli u programe komunalnih javnih radova na sanaciji terena i otklanjanu posljedica poplave, javlja HINA. 

U gradovima i općinama pogođenim poplavama omogućeno je zapošljavanje nezaposlenih osoba na komunalnim javnim radovima na sanaciji terena i otklanjanju posljedica poplava u trajanju do šest mjeseci, a u tijeku je selekcija kandidata u područnim uredima, ističe HZZ.

 

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s HZZ-om je omogućilo financiranje tih radnika u punom iznosu, odnosno minimalnu bruto plaću od 3.536,64 kune plus trošak prijevoza koju će im isplaćivati HZZ, bez participacije lokalnih jedinica vlasti.

Program javnih radova gradova i općina pogođenih poplavama odobravat će se po ubrzanoj proceduri. HZZ je kontaktirao načelnike općina i župane ugroženih područja kako bi se utvrdio potreban broj radnika za javne radove, a zasad je iskazana potreba za zapošljavanjem 945 radnik

Pročitano 1121 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase