Ispiši ovu stranicu

Ostojić: Imamo dovoljno lijekova, stanovnicima se pruža i psihološka pomoć

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

U više od 200 intervencija dosada je pružena medicinska pomoć mještanima evakuiranih sela u županjskoj Posavini, za čiju je zdravstvenu skrb na raspolaganje stavljeno dodatnih 30 timova hitne medicinske pomoći, rekao je danas u Županji ministar zdravlja Rajko Ostojić, prenosi HINA. 

Na poplavljenim područjima ne očekuju se pojave epidemija i pandemija, ali su moguće crijevne i zarazne bolesti, izjavio je novinarima Ostojić, nakon sjednice županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje, na kojoj je bio nazočan.

 

"Nakon što se voda povuče zajedno s Ministarstvom poljoprivrede sudjelovat ćemo u sanaciji terena i vrlo je važno držati se svih preporuka koje daju Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravlja", kazao je.

Ministar zdravlja naglasio je da je na terenu osigurana dovoljna količina lijekova te se evakuiranim stanovnicima pruža psihološka pomoć.

Također u vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici osiguran je dovoljan broj kreveta za eventualne hospitalizacije i pružanje zdravstvene zaštite, a ta je bolnica i središnje mjesto za prikupljanje humanitarne pomoći koja se potom distribuira stradalim općinama.

Ostojić je naglasio da na području Vukovarsko-srijemske županije nema problema s pitkom vodom iz javnih vodovoda.

Nakon sjednice županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje ministar zdravlja Rajko Ostojić krenuo je u obilazak ugroženih i poplavljenih područja.

Pročitano 968 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar