Ispiši ovu stranicu

Traže od Jadranke Kosor da se odrekne titule počasne građanke Vukovara

Imaju svoje prijedloge za dodjelu priznanja, medalja i plaketa Grada Vukovara Imaju svoje prijedloge za dodjelu priznanja, medalja i plaketa Grada Vukovara Snimak: Marija Molnar

Iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Grada Vukovara predložili su danas da nagradu Grada Vukovara za životno djelo dobiju Marko Babić, dr. Juraj Njavro i fra Ante Perković, medalje Jean Michael Nicholier, Damir Markuš, Eduard Galić, HNK Mitnica i Mirko Sabljak, a plakete Grada Vukovara Tihomir Kurbatfinski, Ramdila Franić, fra Ivica Jagodić i Boćarksi klub Mitnica. O ovim je prijedlozima izvijestio na konferenciji za novinare predsjednik koordinacije Franjo Šoljić. 

Iznijeli su i zahtjev za oduzimanjem statusa počasne građanke Grada Vukovara Jadranki Kosor uz obrazloženje da je kao premijerka RH mogla i trebala učiniti daleko više i dodatno skrbiti za Vukovar i Vukovarce. „Mi branitelji, stradalnici, prognanici, građani Vukovara, nikada više nećemo pristati na manipulaciju Vukovarom hrvatskim ponosom i svetinjom. Nećemo više dopustiti da lokalni dužnosnici naklonost svojih šefova i nadređenih kupuju na način da ih bez ikakvih kriterija predlažu i imenuju počasnim građanima Vukovara“, izjavio je Šoljić i pozvao Kosor da se javno odrekne titule počasne građanke Vukovara.

 

Od ministra uprave Arsena Bauka zatražili su da se konačno oglasi i hrvatskom narodu kaže koliko je potpisa za tzv. referendum o ćirilici zaprimio te koliko ih je uopće potrebno za raspisivanje. Šoljić je naglasio da branitelji i stradalnici ne mogu prihvatiti postojanje dvojezičnih ploča u Vukovaru, a od predsjednika Sabora i Vlade RH zatražio da poštuju volju hrvatskog naroda, 650 tisuća prikupljenih potpisa i donesu odluku o raspisivanju referenduma.  

 

Pročitano 1427 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar