Ispiši ovu stranicu

Sindikalisti: Štrajk uspio!

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

U dvosatnom štrajku solidarnosti  danas od 12 do 14 sati sudjelovalo je na tisuće radnika u javnom i privatnom sektoru, pa već sada možemo reći da je štrajk uspio, izjavio je predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel novinarima na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, a prenosi HINA.

Novosel je ocijenio kako je time vlasti poslana snažna poruka da se hrvatski radnici i građani bude, te je pozvao na podršku sutrašnjem prosvjednom skupu protiv izmjena Zakona o radu (ZOR), koji će se održati na Markovu trgu ako će na dnevnom redu Hrvatskog sabora biti rasprava o ZOR-u.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever istaknuo je kako je to prvi put da radnici iz privatnog i javnog sektora zajedno daju potporu radnicima bez plaće. To je poruka koja mora jednako zabirnuti političke elite na vlasti i u oporbi, a jednako tako i poslodavce. Radnici ne mogu trpjeti da budu sredstvo za potkusurivanje između političkih stranaka, vlasti i poslodavaca. Ako tu poruku poslodavci i vlast ne budu znali iščitati, slijedeća će biti puno snažnija i glasnija - štrajkovi, prosvjedi i političko angažiranje protiv onih koji hrvatske radnike žele ostaviti bez prava i izvrgnuti ih milosti i nemilosti poslodavaca, rekao je Sever.

Dvosatni štrajk solidarnosti s radnicima Zdravstveno-rekreativnog centra u Lipiku i Arene Pula, koji mjesecima nisu primili plaće, sindikalne središnjice iskoristile su za pritisak na Vladu od koje traže povlačenje prijedloga izmjena ZOR-a iz saborske procedure.

Pročitano 1240 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar