Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku započeo Career day 2024.

Na Ekonomskom fakultetu Osijek, a u organizaciji osječkog AIESEC-a i Ekonomskog fakulteta u tijeku je Career day 2024. pod sloganom „Tvoja prilika za izvrsnost!“

Svrha i cilj mu je pomoći studentima i mladima pri stjecanju korisnih znanja i vještina te ih istovremeno pripremiti i za pronalazak posla u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Događaju su nazočili zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, dekan Ekonomskog fakulteta Osijek Boris Crnković te zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković. Kroz raznovrsne panele, radionice i predavanja, studenti imaju priliku upoznati se s trenutnim trendovima, izazovima i prilikama u različitim gospodarskim sektorima. Ove interaktivne sesije pružaju platformu za razmjenu ideja, mentorstvo i savjetovanje, što mladima pruža priliku da bolje razumiju tržište e rada i pripreme se za ulazak u profesionalni svijet.

Miletić je tom prigodom naglasio kako Dan karijera privlači veliki broj studenata.
- Ovo je odlična suradnja fakulteta s našim gospodarstvom. U prethodnom razdoblju bilježimo pozitivne brojke, veći broj zaposlenih, a ovakve događaje podržavamo zbog naših mladih. Osječko-baranjska županija ovaj događaj financijski podupire, a to ćemo nastaviti raditi i u budućnosti - rekao je Miletić.
Iznimnu važnost održavanja ovakvih događanja istaknuo je dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku Boris Crnković.
- Prilika studentima da upoznaju tržište rada, dok s druge strane prilika poslodavcima da upoznaju studente i stvore s njima kontakt. Naši se studenti uglavnom vrlo brzo zaposleni u struci, brojke su pozitivne - istaknuo je Crnković.

Pročitano 177 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase