NAJNOVIJE
Gradonačelnik Penava čestitao Uskrs vjernicima koji ga slave po Julijevu kalendaru
 Svim vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen blagdan, napisao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na gradskoj internetskoj stranici.
(Nedjelja, 05 Svibanj 2024 13:26)
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)

Luca Lešić privremena ravnateljica Doma zdravlja Vukovarsko-srijemske županije

Luca Lešić privremena ravnateljica Doma zdravlja Vukovarsko-srijemske županije Foto: VSŽ

U Vinkovcima je održana 24. sjednica Županijske skupštine sa čak 29 točaka dnevnoga reda od kojih su neke bile vezane uz prijedloge javnih potreba u kulturi, zdravstvu i socijalnoj skrbi, prijedloge raspisivanja javnih poziva unaprjeđenja poljoprivrede i ruralnog razvoja, poticanja razvoja poduzetništva, kao i izvješća o radu Savjeta mladih VSŽ te analizu stanja sustava Civilne zaštite u našoj županiji za prošlu godinu.

-Niz današnjih točaka slijedi iz proračuna koji je donesen i usuglašen. Ono što se izdvaja je donošenje odluka potrebnih za početak navodnjavanja na poljima na kojima je navodnjavanje završeno, imovinsko-pravne odnose vezane uz darivanje zemljišta gradu Županji, početak izgradnje zgrade hitne službe u Županji te prodaju tvrtke Geotermalni izvori. Na prošloj sjednici Skupštine donijeli smo odluku o prodaji, proveden je natječaj, a potrebno je još izabrati najpovoljnijeg ponuđača što neće biti teško jer je jedan. Usuglašeni su svi uvjeti i nakon odluke Skupštine potpisat ćemo ugovore - rekao je župan Damir Dekanić istaknuvši kako je riječi bilo o tome je li bolje da Županija samostalno krene u razvoj geotermalnog potencijala što je izuzetno skupo i Županija nema dovoljno sredstava, a financiranje za tu namjenu iz određenih fondova nije u planu.
-Smatram da je ovo dobra i pravovremena odluka. Moram naglasiti da smo mi 50%-tni vlasnici Geotermalnih izvora, a 50% je vlasnik Općina Babina Greda koja ima želju razvoja geotermalnog potencijala u pravcu plasteničke i stakleničke proizvodnje koja naravno može bez crpljenja tako da mislim da je trenutak apsolutno povoljan za to - dodao je župan.

Od ukupnog broja točaka dnevnog reda, njih devet odnosilo se na područje zdravstva i socijalne skrbi o kojima je izvijestio pročelnik resornog Upravnog odjela Mario Adamović, a riječ je o prijedlogu programa javnih potreba iz područja zdravstva i socijalne skrbi, prijedlogu odluke o objedinjavanju domova zdravlja Vinkovci, Vukovar i Županja u ustanovu Dom zdravlja Vukovarsko-srijemske županije, prijedlogu odluke o decentraliziranom financiranju zdravstvenih ustanova, odnosno ustanova socijalne skrbi, davanju suglasnosti Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije za sklapanje ugovora o nabavi za početak radova izgradnje ispostave Zavoda za hitnu medicinu u Županji i imenovanju privremenog ravnatelja budućeg županijskog Doma zdravlja.
-Ono što je važno za istaknuti, sredstva su već osigurana, financirat će se kroz decentralizirano financiranje, uz udio županijskih sredstava i sredstava same ustanove. Procijenjena vrijednost radova je 974 tisuće eura, a odmah nakon dobivanja ove suglasnosti krećemo u postupak javne nabave i vjerujem da bi u kasno proljeće prvi bageri trebali biti na terenu, odnosno krenuti u izgradnju objekta u Županji – rekao je Adamović dodavši kako je objedinjavanje domova zdravlja zakonska obveza Županije koju moraju provesti do 1. listopada ove godine. Sjedište županijskog Doma zdravlja trebalo bi biti u Vinkovcima, a za privremenog ravnatelja danas je imenovana sadašnja ravnateljica Doma zdravlja Županja Luca Lešić, a s obzirom na svoje dugogodišnje pravno iskustvo i iskustvo upravljanja Domom.
-Važno je komunicirati prema javnosti je da će samo uprava biti centralizirana, dok će obujam zdravstvenih djelatnosti i usluga i dalje biti na istim mjestima na kojima su se dosad pružali, u skladu s Mrežom, tako da neće biti problema u organizaciji pružanja usluga stanovnicima, odnosno onima kojima su te usluge potrebne - zaključio je Adamović.

Na sjednici Skupštine prihvaćen je i prijedlog odluke o mjerama poticanja razvoja poduzetništva na području naše županije. Ukupan iznos sredstava i ove će godine iznositi 340 tisuća eura, poduzetnici će moći ostvariti pravo na potporu od 700 do 7 tisuća eura, a sufinanciranje će biti u postotku do 70%, ovisno o bodovanju koje će Povjerenstvo o svakoj prijavi odlučiti.

- Najvažnije je reći da obrt, poduzeće i svi drugi prihvatljivi prijavitelji moraju imati sjedište u našoj županiji, ne smiju imati poreznog duga prema državi te dugovanja prema županiji, moraju imati barem jednog zaposlenog i moraju biti registrirani najmanje godinu dana prije raspisivanja javnog poziva. Prihvatljive aktivnosti će biti navedene u javnom pozivu, a to je kupnja nove opreme, alata za rad, edukacije. Kao i prošle godine, informatička oprema neće biti prihvatljiva aktivnost, ali sredstva će se dodjeljivati za nove programe, softvere i nadogradnju mrežne stranice - o detaljima je izvijestila pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i održivi razvoj Marija Budimir koja je uputila poziv svim potencijalnim prijaviteljima da prate mrežnu stranicu VSŽ te se odazovu na radionicu koja će biti organizirana prije objavljivanja javnog poziva, a sve kako bi prijavitelji imali priliku pitati sve što ih zanima.

 

Pročitano 608 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija