Ispiši ovu stranicu

Policajac udaljen iz službe zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti, primanje mita...

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim policijskim službenikom Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dvojicom državljana Bosne i Hercegovine starih 47 i 51 godinu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenje isprave te davanje i primanje mita.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđena  sumnja kako je osumnjičeni policijski službenik tijekom 2023. godine, u više navrata, za novčanu naknadu, neovlašteno otisnuo granične pečate u putnu ispravu 47-godišnjeg državljanina BIH čiju mu je putnu ispravu donosio 51-godišnji državljanin BIH. 

Osumnjičenici su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, a kaznena prijava podnesena je USKOK-u. 

Policijski službenik je 10. veljače 2024. godine rješenjem načelnika Policijske uprave udaljen iz službe te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti, priopćeno je iz vukovarsko-srijemske policijske uprave.

Pročitano 263 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar