Večeras u 19 sati počinje dječja predstava korisnika Centra za pružanje usluga u zajednici sv. Ana Vinkovci

Večeras u 19 sati počinje dječja predstava korisnika Centra za pružanje usluga u zajednici sv. Ana Vinkovci Foto: Arhiva HRV

I ove će se godine u Centru za pružanje usluga u zajednici sv. Ana Vinkovci održati tradicionalna božićna priredba. Osim priredbe, kao i svake godine prigodno, blagdanski, s puno lijepih ukrasa i detalja korisnici Centra uredili su prostor doma kako bi Božić bio još veseliji i ljepši potvrdila je ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici sv. Ana Vinkovci Zrinka Mikić.

- Naša božićna priredba počinje večeras u 19 sati. Program su pripremile odgajateljice i djeca, a imamo i goste u priredbi i to zbor Osnovne škole Antun Gustav Matoš iz Vinkovaca. Na priredbu smo pozvali sve one dobre ljude s kojima surađujemo tijekom cijele godine. Vukovarsko-srijemska županije je, kao i svih prethodnih godina, za djecu pripremila paketiće – rekla je Mikić.

Centar za pružanje usluga u zajednici sv. Ana Vinkovci je ustanova za smještaj, njegu i skrb o djeci bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi. 

- U Centru za pružanje usluga u zajednici sv. Ana Vinkovci pružamo različite socijalne usluge. One koje su najpoznatije su usluga smještaja i poludnevnog boravka. U ovome trenutku na smještaju u središnjoj zgradi imamo 40 djece, sedmero djece nam je u poludnevnom boravku. Pored toga, u dva stana pružamo uslugu organiziranog stanovanja djeci od 3 do 26 godina. U jednom stanu pružamo uslugu organiziranog stanovanja uz povremenu podršku i ondje imamo tri djevojke. U drugom stanu imamo šestero djece kojima pružamo uslugu organiziranog stanovanja uz sveobuhvatnu podršku. Osim toga, pružamo uslugu savjetovanja i pomaganja primarnim, udomiteljskim i posvojiteljskim obiteljima, djeci koja su izašla iz sustava socijalne skrbi, a započinjemo i sa pružanjem nekih aktivnosti koje su dio usluge psihosocijalne podrške – naglasila je Mikić te pojasnila kako se Centar financira sredstvima državnog proračuna, a pored toga tu su i brojne donacije.

- Sve osnovno i sve potrebno dobijemo iz državnog proračuna, ali zahvaljujući donatorima djeca imaju i božićne darove i sve ono što je potrebno za jedan ugodan i lijep život - pojasnila je Mikić.

Pročitano 267 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase