Odlični turistički rezultati u prvih šest mjeseci 2023. godine

Odlični turistički rezultati u prvih šest mjeseci 2023. godine Foto: Sandra Grgić

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Vukovara Kristina Bilić i direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić održale su u petak konferenciju za medije na temu izvrsnih turističkih pokazatelja u Vukovaru u prvih šest mjeseci ove godine.

Kako je naglasila pročelnica Bilić izvrsni turistički pokazatelji rezultat su kvalitetne suradnje gradskih ustanova i udruga.
- Iz godine u godinu bilježimo sve bolje rezultate u području turizma, a isto tako je i u prvih šest mjeseci ove godine. Naime, u prvih šest mjeseci 2023. godine zabilježeno je 78 posto više dolazaka turista u odnosu na isto razdoblje 2022. godine. Kada je riječ o noćenjima, za isto razdoblje, imamo 74 posto više noćenja. Zahvaljujem se svim ustanovama i udrugama koje surađuju s Gradom Vukovarom i Turističkom zajednicom Grada Vukovara jer da nema njih i njihove pomoći vjerujem da rezultati ne bi bili takvi kakvi jesu. Turizam je usko vezan za gospodarstvo Grada Vukovara stoga je izuzetno važno svakodnevno ga razvijati – naglasila je pročelnica Bilić.

Grad Vukovar je do kraja lipnja, uključujući školske ekskurzije, posjetilo 30.725 gostiju što je 78 posto više nego u istom razdoblju 2022. godine.

- Naši sjajni turistički rezultati potvrda su prošlogodišnjeg priznanja kojega smo dobili od strane Hrvatske turističke zajednice i to za jednu od najuspješnijih kontinentalnih destinacija gradskog turizma. Izuzmemo li kategoriju školskih ekskurzija, u Vukovaru je u prvoj polovici 2023. zabilježen rast od 24 posto u dolascima i 17 posto u noćenjima turista. Kada je riječ o putničkim brodovima koji nam dolaze Dunavom i dovode goste iz cijeloga svijeta, od 17. ožujka od kada je pristao prvi ovogodišnji kruzer u Vukovar, pa do kraja lipnja ostvarili smo 145 pristajanja od 341 najavljenih i 18.796 putnika što pokazuje da smo na 63 posto rezultata cijele prošle godine – pojasnila je direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić naglašavajući kako su pozitivni trendovi zabilježeni i u smještajnim kapacitetima.

- Izuzetno nas veseli što su privatni iznajmljivači turizam prepoznali kao dodatni izvor prihoda. U ovoj je godini otvoreno 13 novih privatnih apartmana, soba i kuća za odmor pa Vukovar trenutno raspolaže s 1.099 glavnih smještajnih jedinica. Da je Vukovar zaista poželjna turistička destinacija i da može zadovoljiti potrebe gostiju govori i projekt "IQM Destination" – projekt upravljanja destinacijom i mjerenja kvalitete usluga i proizvoda koji provodimo već treću godinu, a gdje uz ostale aktivnosti mjerimo i online reputaciju dionika, oko 70 njih koji su prisutni na raznim online platformama. Mjerenje nam je pokazalo kako je ukupno zadovoljstvo gostiju 89 od maksimalnih 100 bodova, mjereno na temelju 3.353 recenzije što je odličan rezultat. Od toga su najbolje ocijenjeni atrakcije i muzeji, privatni smještaj te suvenirnice, galerije i slična ponuda – pojasnila je Sekulić.

Pročitano 559 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase