Na izlet u Bizovačke toplice otišla prva skupina umirovljenika

Na izlet u Bizovačke toplice otišla prva skupina umirovljenika Foto: K.B.

Prvoj grupi umirovljenika, njih ukupno 200, sretan put i ugodan boravak na jednodnevnom izletu u Bizovačke toplice s autobusnog kolodvora u Vukovaru, poželjeli su gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i pročelnik UO za društvene djelatnosti Josip Paloš.

Ovo je već osma godina kako Grad Vukovar, brinući o sugrađanima treće životne dobi, za umirovljenike s područja grada sa 60 i više godina starosti u ljetnim mjesecima organizira besplatne jednodnevne izlete u Bizovačke toplice. Svakoga utorka, od 27. lipnja do 30. kolovoza po 200 umirovljenika odlazit će na izlet u Bizovačke toplice.

- Od 2016.godine organiziramo ovaj projekt putem kojeg smo sada već izgradili partnerski odnos s Hrvatskom udrugom umirovljenika i invalida rada grada Vukovara. Oko 1800 umirovljenika ove će godine posjetiti Bizovac. Redovna cijena karte je sedam eura, a Grad sufinancira s pet eura te razliku plaćaju sami umirovljenici. Našim sugrađanima treće životne dobi nastojimo posvetiti posebnu pažnju i brojnim projektima olakšati, sadržajno obogatiti i uljepšati život. Posebno zadovoljstvo predstavlja nam činjenica da našim sugrađanima možemo omogućiti ovakve aktivnosti, a prisutnost pozitivne energije i veselje koja vlada među njima kao i popunjenost autobusa kazuje nam puno o izvrsnosti ovoga projekta - rekao je gradonačelnik poželjevši svima sretan put i ugodan boravak.
Za sufinanciranje ove mjere u Proračunu Grada Vukovara osigurano je oko 20.000 EURA.
- Ugovoreno je devet autobusa, a danas ispraćamo prvi te našim umirovljenicima želim ugodan boravak na Bizovačkim toplicama – poručio je Paloš.

Zadovoljstvo ovom mjerom iskazao je predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida grada Vukovara Andrija Biro te u ime svih umirovljenik naglasivši kako je zainteresiranost za jednodnevne izlete iznimno velika.
- Svakog utorka imamo 200 mjesta, a kolika je zainteresiranost za izlete pokazuje činjenica da već popunjavamo autobuse i za idući utorak – rekao je Biro te pozvao sve umirovljenike, ne samo članove udruge da im se pridruže.
Bizovačke toplice obiluju sadržajima koje mogu zadovoljiti sve potrebe posjetitelja, posebice umirovljenika, osiguravaju razne popuste kao što su popust za umirovljenike i grupe od 20 i više osoba, a prema udaljenosti najbliže su gradu Vukovaru.

Pročitano 255 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase