Spomen na 402 djevojčice i dječaka poginulih u Domovinskom ratu

Spomen na 402 djevojčice i dječaka poginulih u Domovinskom ratu Foto: arhiva HRV-a

U spomen na 402 djevojčice i dječaka poginulih u agresiji na Hrvatsku tijekom Domovinskog rata, u Slavonskom Brodu je u subotu održana 21. komemorativna manifestacija "Mali križ velika žrtva" u organizaciji Zajednice udruga civilnih stradalnika domovinskog rata. 

U Slavonskom Brodu se održava jer je u tom gradu živote izgubilo 28 djevojčica i dječaka.

-Projekt provodimo 21 godinu uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja. Ovo je jedino mjesto gdje se možemo okupiti iz svih krajeva Hrvatske sa istim tugama, problemima i žalostima. Ovo je za nas neprocjenjivo - istkanula je predsjednica Zajednice udruga civilnih stradalnika domovinskog rata Juliana Rosandić.

- Ne postoji veća tragedija od gubitka djeteta. To je tragedija za obitelj, grad i cijelo društvo. U Hrvatsko je tijekom Domovinskog rata poginulo preko 400, a u ovom gradu 28 djece. To nam najbolje pokazuje svu bezočnost velikosrpske agresije na republiku Hrvatsku -  rekao je državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Špiro Janović.

Brojna izaslanstva položila su vijence kod spomen obilježja "Prekinuto djetinjstvo", a među njima i izaslanici predsjednika Zorana Milanovića, predsjednika Sabora Gorana Jandrokovića  te predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, prenosi HINA.

Pročitano 264 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase