Rekonstruirane još dvije ulice u Vukovaru

Rekonstruirane još dvije ulice u Vukovaru Foto: K.B.

Gradonačelnik Ivan Penava obišao je sa suradnicima rekonstruirane ulice, Vukinu i Voćarsku u gradskoj četvrti Sajmište.

S ciljem poboljšanja komunalne infrastrukture na području grada, sigurnijeg prometovanja građana te posebice sigurnijeg pristupa roditeljima, djeci te zaposlenicima Osnovne škole Nikole Andrića, uređene su ulice Vukina i Voćarska u gradskoj četvrti Sajmište, istaknuo je gradonačelnik Penava koji je sa suradnicima obišao završene radove.
- Kraj novoobnovljene škole koju smo konačno riješili i doveli na primjerenu razinu modernog obrazovanja, nastavili smo sa razvojem infrastrukture u neposrednoj blizini škole, a na zadovoljstvo kako učenika i roditelja taklo i stanovnika ove gradske četvrti. Radovima je dobivena nova kolnička konstrukcija koja je sigurnija za prometovanje. Nastavljamo i dalje ulagati u prometnu infrastrukturu, ali i društvenu te na taj način činimo Vukovar boljim mjestom za život – rekao je Penava.

O daljnjim ulaganjima u prometnu infrastrukturu u Gradu Vukovaru te o tehničkim podacima saniranih ulica, govorio je pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig.
- U postojećoj ulici sanirali smo asfaltni sloj sa nogostupima, rasvjetna tijela koja nisu obuhvaćala zavoj koji je bio izrazito problematičan. Ulažemo i dalje u prometnu infrastrukturu, ove godine u planu je izgradnja dijela Osječke ulice koja će biti spoj naselja Mitnica sa državnom cestom i ujedno i spoj za trgovački centar koji će se izgraditi u tom dijelu. U tijeku je i projektiranje i ishođenje potrebnih dozvola za izgradnju spojne ceste naselja Lijeva bara i Ulice Ive Tijardovića, koja će znatno smanjiti put kretanja stanovnicima tog naselja. U tijeku je i postupak nabave za izgradnju parkirališnog prostora koji bi trebao imati 60 parkirališnih mjesta u Borovu naselju u ulici Domovinskog rata.  Planiramo i sanaciju dijela Ulice SR Njemačke, ulice koja je izuzetno prometna. Njezina sanacija ići će u dijelovima te ćemo krenuti od Ulica Vijeća Europe do Radničke ulice jer nam to omogućavaju podzemne instalacije. Planiramo sanirati i Ulicu Matice Hrvatske i Lipovački put,  također ulice koje je prijeko potrebno sanirati. Sukladno mogućnostima sufinanciranja, planiramo i radimo na poboljšanju naše komunalne infrastrukture. – pojasnio je Čulig.

Ukupna vrijednost uređenja ulica Vukine i Voćarske je 154.104,71 eura s PDV-om (1.161.101,94 kuna), a izvođač radova je gradska tvrtka Komunalac

Pročitano 244 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase