Otvoren Eko etno sajam i Sajam cvijeća u Vukovaru

Otvoren Eko etno sajam i Sajam cvijeća u Vukovaru Foto: Klaudija Boras

U sklopu 5.Festivala nematerijalne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „Svi zaJEDNO HRVATSKO NAJ“ na vukovarskom korzu otvoren je eko etno sajam i Sajam cvijeća.

Sajmovi su izložbeno–prodajnog karaktera, tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina, antikviteta i proizvođača hrane i pića na kojem izlažu tradicijski i umjetnički obrti, kućne radinosti i OPG-ovi te raznolika i bogata ponuda cvijeća, pojasnila je Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara.
- Ove godine imamo rekordan broj izlagača, njih 45 predstavit će se na sajmu, a uglavnom su to izlagači iz Slavonije, ali imamo izlagače iz Varaždina i Dalmacije. Prezentirat će svoje lokalne, tradicijske autohtone proizvode, a mogu se okusiti i zaštićena gastro jela - pojasnila je Sekulić.

U ponudi se mogu naći suveniri, antikviteti, pčelinji proizvodi, proizvodi od lavande i voća, suhomesnati proizvodi, likeri, sirevi, nakit, svijeće, prirodna kozmetika, ulja, proizvodi od aronije, etno igračke...
- Ovakvim manifestacijama želimo pomoći promociji lokalnih proizvođača i OPG-ova, omogućiti im da se prezentiraju, a posjetiteljima pružiti mogućnosti za kupnjom kvalitetnih domaćih proizvoda – zaključila je Sekulić.

Eko etno sajam i Sajam cvijeća otvoren je do nedjelje, a svi zainteresirani sajmove mogu posjetiti u subotu i nedjelju od 9-20 sati u pješačkoj zoni Vukovar.

Pročitano 488 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase