Završni dio projekta Erasmus+ Be Happy projekta u OŠ Siniše Glavaševića

Završni dio projekta Erasmus+ Be Happy projekta u OŠ Siniše Glavaševića Foto: arhiva HRV-a

Erasmus + najveći je program Europske unije usmjeren na jačanje znanja i vještina te povećanje zapošljivosti europskih građana, kao i unaprjeđivanje obrazovanja, osposobljavanje za rad u području mladih i sporta. Osnovna škola Siniše Glavaševića osmislila je projekt BE HAPPY u okviru Ključne aktivnosti 1 – mobilnost pojedinca, a provodio se od svibnja 2020.

Danas se održava njegova završnica, povodom koje su u školi pripremili mnogobrojne radionice za učenike. Slavica Mišić, ravnateljica škole naglasila je kako je cilj projekta bio usavršavanje kompetencija učitelja u području tjelesnog i mentalnog zdravlja,osobnog i socijalnog razvoja te interkulturalnost.
- Tjelesno i mentalno zdravlje odabrali smo jer smo smatrali potrebnim poraditi na poticanje učenika na tjelesnu aktivnosti. Drugo područje je osobni i socijalni razvoj, a naši učitelji su svoje kompetencije unaprjeđivali kroz radionice kako bi mogli pomoći učenicima na izgrađivanju svog samopouzdanja te kako bi mogli upravljati svojim potencijalima. Interkulturalnost je dio našeg dugoročnog razvojnog plana s osnovnim ciljem odgajanja učenika u duhu tolerancije, razumijevanja i poštivanja drugih – pojasnila je Mišić.

Unatoč brojnim odgodama zbog pandemije odrađeno je svih 5 planiranih strukturnih tečajeva u Finskoj, Cipru i Španjolskoj te na Islandu. Na višednevnim tečajevima učitelji su razmjenjivali svoja iskustva s učiteljima drugih europskih zemalja, ali i stjecali nova znanja i vještine koja primjenjuju od početka školske godine u radu s njihovim učenicima. Stoga su u završnici projekta održali brojne radionice kako bi roditeljima i ostaloj zainteresiranoj javnosti predstavili dio stečenih kompetencije.
- Radionice u raznolike, od plesnih i likovnih, izrade jednostavne hrane, razne sportske aktivnosti. Učili su kako izraditi balzam za usne, a posebno bih izdvojila radionice na kojima su učili kako razumjeti svoje i tuđe osjećaje te kako se nositi s njima – istaknula je.
Ovaj projekt dobio je visoku ocjenu Agencije za mobilnost i programe EU te je za njegovo provođenje odobreno 24.000 eura.

Pročitano 227 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase