DP reagirao na jučerašnju saborsku raspravu o prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću.

Glavna tema konferencije za medije koju je održao predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava bila je opoziv premijera Andreja Plenkovića, o čemu se u Saboru u četvrtak vodila višesatna rasprava, a konačnu odluku Sabora saznat ćemo na glasovanju idući petak. Penava je naglasio kako smatra da premijer Plenković u četvrtak nije ispoštovao Sabor Republike Hrvatske s obzirom da nije nazočio cjelokupnoj raspravi.

- Ono što ste jučer mogli vidjeti po nekoliko linija, od kojih je prva nepoštivanje predsjednika Vlade, gospodina Andreja Plenkovića, prema Hrvatskom saboru kao najvišoj instituciji u Republici Hrvatskoj. Apsolutno smatram, s obzirom na to da je predsjednik Sabora u dogovoru s predsjednikom Vlade dogovorio ovaj termin i znali su što je tema, da je morao, iz poštovanja prema instituciji Hrvatskog sabora i prema saborskim zastupnicima koji su predstavnici građana ove zemlje, biti cijelo vrijeme nazočan toj raspravi, stoički podnositi i neugodna i ugodna pitanja i odgovarati na njih, jer su to pitanja predstavnika građana ove zemlje - rekao je Penava.

Kazao je kako na jučerašnje argumente niti premijer Andrej Plenković, a niti njegove kolege iz saborskih klupa, njih 77, nisu imali suvisao odgovor.
- Ponavljali su mantru da je riječ o lošem uratku, izbjegavajući apsolutno sve relevantne izvore podataka, od Eurostata do Državnog zavoda za statistiku. Na kraju krajeva, ono što je najvažnije, odbijali su prihvatiti realnost. Za njih, sudeći po odgovorima, iz Hrvatske niti jedan građanin nije odselio u potrazi za boljim životom jer je Hrvatska najprosperitetnija i, kako smo mogli čuti, u 15 najrazvijenijih država svijeta - naveo je.

Penava je rekao kako su za njih jaja u Konzumu očito još uvijek 10 kuna, a ne 22-24 kune, a režije koje građani plaćaju i dalje na razinama kakve su bile 2019.-2020. godine, kad smo imali rekordno niske cijene energenata na svjetskim burzama.

Penava je posebno istaknuo aferu Softver i odnos bivše ministrice Gabrijele Žalac s Andrejom Plenkovićem te rekao kako je to pitanje na koje je Plenković uredno izbjegao odgovor te kako svi mi znamo da je ministrica, kad je već bila u svojstvu osumnjičenika, ulazila na sporedne ulaze u zgradu Vlade na sastanak s Andrejom Plenkovićem i da ju je on na tim sastancima uvjeravao da će sve biti u redu iz aspekta kaznene odgovornosti.

Pročitano 216 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase