Dodijeljene volonterske nagrade za 2022.godinu

Đorđe Bošnjak i Mateo Mandić, najvolonteri u Vukovaru za 2022. Đorđe Bošnjak i Mateo Mandić, najvolonteri u Vukovaru za 2022. Foto: Marija Molnar

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5.prosinca, PRONI Centar za socijalno podučavanje već osmu godinu dodjeljuje volonterske nagrade pojedincima i organizatorima volontiranja s područja grada Vukovara.

Za 2022.godinu nagrade su dodjeljene pod sloganom Učinimo našu zajednicu boljom i to u četiri kategorije - za volonterski angažman pojedinca, za poticanje razvoja volonterstva, za primjer dobre prakse uključivanja volontera i za postignuti učinak volonterske akcije.

Nagradu za volonterski angažman pojedinca dijele Đorđe Bošnjak iz Udruge osoba s invaliditetom Vuka Vukovar, koji je tijekom 320 volonterskih sati pomagao u razvoženju osoba s invaliditetom kao i drugim osobama u potrebi te Mateo Mandić iz Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići koji je kroz 95 sati volonterskoga angažmana pomagao djeci s teškoćama u razvoju kroz kreativne radionice i pomoć u učenju – naglasio je Goran Jelenić iz PRONI Centra za socijalno podučavanje.

OŠ Josipa Matoša dobila je nagradu za poticanje razvoja volonterstva i dobre prakse jer je uključila domaće i međunarodne volontere u pomoć kod pripreme hrane u kuhinji do pomaganja u školskim obvezama, ali i sudjelovanju u kreativnim, sportskim, plesnim i drugim radionicama. Srednjoj strukovnoj školi Marko Babić dodijeljena je nagrada za primjer dobre prakse uključivanja volontera jer su pokrenuli školski volonterski klub i potaknuli učenike da se uključe u aktivnosti, a OŠ Siniše Glavaševića dobila je nagradu za postignuti učinak volonterske akcije jer je na učenike kroz osnivanje školskog volonterskog kluba ostvaren učinak, prenešena im je empatija i volja za volonterstvom.

Svečanost je održana u Gradskoj knjižnici Vukovar – Odjelu za mlade Spajalica, a u ime Grada Vukovara nazočili su zamjenik gradonačelnika Filip Sušac i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš.

Pročitano 297 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase