NAJNOVIJE
Gradonačelnik Penava čestitao Uskrs vjernicima koji ga slave po Julijevu kalendaru
 Svim vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen blagdan, napisao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na gradskoj internetskoj stranici.
(Nedjelja, 05 Svibanj 2024 13:26)
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109

U teškoj željezničkoj nesreći tri poginule i 11 ozlijeđenih osoba

  • Subota, Ruj 10 2022
  • Piše: 
U teškoj željezničkoj nesreći tri poginule i 11 ozlijeđenih osoba Foto: HRV

U željezničkoj nesreći koja se u petak navečer dogodila kod Novske u mjestu Raić, prema trenutnim podacima, smrtno su stradale tri osobe, a 11 ih je ozlijeđeno te su prevezene u bolnice u Slavonskom Brodu, Pakracu i Novoj Gradiški.

- Nitko nije životno ugrožen te nema podataka o drugim stradalima - rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon obilaska mjesta teške željezničke nesreće.

- Nekoliko ozlijeđenih osoba su hrvatski državljani, a nekoliko stranih - potvrdio je Plenković napomenuvši da se podaci o njima mogu dobiti od Crvenog križa u Novskoj. Nije želio govoriti o identitetu poginulih osoba prije nego što se provjere te najavio da na teren treba izaći Županijsko državno odvjetništvo iz Siska koje će to utvrditi i objaviti.

- Hospitalizirano je trenutno 11 osoba - u Pakracu jedna, u Novoj Gradiški sedam te u Slavonskom Brodu tri - dodao je.

Rekao je kako se nesreća dogodila 10-ak minuta prije krajnjeg odredišta putničkog vlaka, odnosno Novske kada je putnički vlak naletio na zaustavljeni teretni. Udar je bio velik i vagoni putničkog vlaka su iskočili s pruge.

- Ostavljamo rezervu da ima još ozlijeđenih jer su neki dijelovi vlaka udaljeni, nisu na pruzi - napomenuo je premijer. Na terenu su sve  žurne službe, rekao je i najavio je provedbu istrage kako bi se utvrdili uzroci nesreće.

Također je rekao kako je putnički vlak prometovao na lokalnoj liniji Vinkovci - Novska koji staje na puno stanica pa se pretpostavlja da je na polasku u Vinkovcima bilo više putnika te da je u trenutku nesreće već bio nadomak Novske.

Prema onome što se zna, 13 osoba je stradalo u putničkom vlaku, u teretnom je bio samo strojovođa koji je zbrinut u Pakracu.

- Vlak (teretni) je dolazio iz Šida. Usred noći se ne može procijeniti kojom brzinom je išao vlak - rekao je Plenković, jer nije htio spekulirati o uzrocima nesreće, odnosno je strojovođa (putničkog vlaka) prošao dok je bilo uključeno crveno svjetlo. Naime, do nesreće je došlo kada je putnički vlak naletio na teretni koji je bio zaustavljen, pretpostavlja se zbog kvara.
- Prema onome što smo čuli, oni imaju period od 15-ak minuta da poprave kvar, ali ne želim spekulirati. Sve ćete čuti detaljno. Što ne znamo, nećemo spekulirati, ne možemo tri sata nakon nesreće znati sve detalje - rekao je premijer te pohvalio žurne službe koje su izuzetno žurno reagirale.

Odgovarajući na novinarske upite rekao je kako se ne zna do kada će promet biti obustavljen.

- Mi smo došli vrlo brzo, ja sam došao iz Krapine. Reagirali su svi munjevito - istaknuo je premijer. Izrazio je sućut obiteljima poginulih i izrazio žaljenje zbog tragičnog događaja.

Željeznički promet na tom dijelu pruge je u prekidu do raščišćavanja.  

Pročitano 333 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija