Doček srebrnih nuštarskih vatrogaskinja

Doček srebrnih nuštarskih vatrogaskinja Foto: arhiva HRV

Prije četiri godine na Vatrogasnoj olimpijadi u Švicarskoj osvojile su broncu, a ove godine srebro, a sve je to, ističe zapovjednik DVD-a Nuštar Mirko Ružić, rezultat rada, truda, odricanja i prije svega jednog velikog zajedništva.

- Za svaku sezonu mi odredimo jedan moto kojeg se držimo i svaki put kada dođemo u kriznu situaciju vratimo se na početak. Ove godine moto je bio kontrola i samokontrola jer moramo sami sebe moći kontrolirati da bi mogli kontrolirati situaciju. Tako je na natjecanju, a to je i poveznica sa samim vatrogastvom. Vi kada idete na intervenciju nikada ne znate što vas čeka i kada dođete na požar nema mjesta panici i bilo čemu što će vas sputavati u situaciji, vi kada dođete morate iskontrolirati situaciju i ugasiti požar. U svakoj ekipi jako je važno zajedništvo i međusobno povjerenje. Njih je deset u ekipi i uvijek im kažem da bi bili najbolji na svijetu moraju biti jedna drugoj sve na svijetu – rekao je Ružić.

Lucija Matić dio je ekipe koja je naglasila kako je biti drugi na svijetu posebno iskustvo.

- Bilo je prekrasno. Upoznali smo puno ekipa iz različitih država i ovo je jedno iskustvo koje se ne može ni s čim usporediti. Jako sam sretna što sam dio DVD-a Nuštar i što sam imala priliku već drugi put otići na Vatrogasnu olimpijadu. A srebro je došlo zato što smo bili uporni, što smo puno trenirali i što nismo odustajali i kad je bilo teško jer mi ovo stvarno volimo – ispričala je Matić.

Srebrne djevojke dočekali su i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, županijski vatrogasni zapovjednik Krešimir Jelić i općinski načelnik Hrvoje Drinovac. Župan Dekanić istaknuo je kako su članice u nedavnom druženju obećale da će doći s medaljom i to su ispunile.

– Ovo je jedan pokazatelj da se svaki trud i rad isplati. Čestitam im od srca na iznimnom uspjehu, čestitam njihovim roditeljima što su odgojili ovako dobru djecu, čestitam svima u DVD-u Nuštar koji su ih vodili do ovoga uspjeha. Želim da se sljedeći put okite i zlatnom medaljom, a Županija je uvijek tu da im bude od pomoći – istaknuo je tom prigodom župan.

Zadovoljstvo nije krio ni načelnik Općine Nuštar Hrvoje Drinovac.

- Osvojiti drugo mjesto na jednom tako velikom natjecanju fantastičan je rezultat. Među 19 država Republika Hrvatska, mjesto Nuštar, drugi u svijetu, zaista, zaista veliki uspjeh. To je promocija i naše općine i županije. Bio sam tamo i bodrio naše djevojke. Kada na stadionu na koji stane osam tisuća ljudi, nas pedesetak navija za Nuštar i Hrvatsku tako da se sve ori to je stvarno lijep doživljaj.

Županijski vatrogasni zapovjednik Krešimir Jelić rekao je kako će se o ovome rezultati još dugo pričati.
- O rezultatu koji su postigle naše Nuštarke dugo će se pričati i bit će to jako velika motivacija za svu našu djecu i mladež. Mi na županijskoj razini jako potičemo rad s djecom i s mladeži i jako nam je drago i ponosni smo kada se postižu ovakvi rezultati - zaključio je Jelić.

Pročitano 329 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase