Pavliček Komšićeve usporedbe Hrvatske i Rusije nazvao skandaloznima

Pavliček je to izjavio u saborskoj raspravi Pavliček je to izjavio u saborskoj raspravi HRV

Marijan Pavliček, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista, skandaloznom je ocijenio nedavnu izjavu predsjedavajućega Predsjedništva BiH Željka Komšića kojom je Hrvatsku optužio za miješanje u unutarnje stvari BiH i to usporedio s djelovanjem Rusije prema Ukrajini.

"Skandalozna je izjava koju je Komšić prije dva dana putem video linka izrekao u Europskom parlamentu, a u kojoj je optužio Hrvatsku i Srbiju da se prema Bosni i Hercegovini ponašaju kao Rusija prema Ukrajini", kazao je Pavliček u saborskom slobodnom govoru, javlja Hina.

Skandaloznim je ocijenio i što nitko iz hrvatske diplomacije nije reagirao na izjave Komšića koji je, napomenuo je, naveo da se Hrvatska i Srbija, pod krinkom brige za svoje konstitutivne narode, otvoreno miješaju u unutarnje stvari BiH te da su u pravu oni koje to podsjeća na ukrajinski Lugansk i Donjeck, pri čemu je jedina razlika što to ne pokušavaju činiti oružanim putem.

"Komšić ne predstavlja politiku Hrvata u BiH i ako ne dođe do izmjene izbornog zakona, Hrvatska mora tražiti drugačiji preustroj, a to je jedino stvaranje trećeg entiteta za Hrvate unutar BiH", ustvrdio je Pavliček.

Pročitano 252 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase