Ispiši ovu stranicu

Ministar Ćorić najavio da će Vlada na rast cijena goriva reagirati novim odlukama

Ministar Ćorić najavio da će Vlada na rast cijena goriva reagirati novim odlukama Foto: Arhiv HRV-a

Uoči sjednice Vlade ministar gospodarstva Tomislav Ćorić odgovorio je na pitanje o tome razmišlja li Vlada o novom paketu mjera s obzirom na stanje u Ukrajini i na svakidašnji rast cijena energenata, javlja Media servis.

Ćorić je istaknuo kako će se nedavno predstavljeni paket mjera razmatrati ukoliko se nastavi ratno stanje na istoku Europe. Trenutno se, kaže, radi na tehničkim pripremama postojećeg paketa mjera za ublažavanje inflatornog udara na džepove građana.

"Vjerujem, nadam se da će se sukob, odnosno ruska agresija na Ukrajinu do tada zaustaviti, da će stati i da ćemo doživjeti mir u Ukrajini. Ukoliko do toga ne dođe, u narednim će se tjednima promišljati dodatne mjere."

U kontekstu rusko-ukrajinskog rata, Ćorić se osvrnuo na probleme s kojima se susreću izvoznici na tamošnja tržišta. Kaže da poduzetnici već sada traže alternativne kanala za distribuciju svojih proizvoda.

"Neovisno o tome, Ministarstvo gospodarstva im je na raspolganju i Vlada. Vidjet ćemo kako i na koji način ćemo, ukoliko to bude potrebno. Ukoliko sukob bude trajao, vidjet ćemo kako ćemo doskočiti ovakvoj situaciji, odnosno problemu."

Osvrnuo se Ćorić i na ponovni rast cijena goriva. Sljedećeg utorka Uredba o zamrzavanju cijena goriva stupa van snage. Razmišlja li Vlada o ponovnom zamrzavanju cijena goriva?

„Mi ćemo do tada sigurno reagirati. Ono što se u međuvremenu dogodilo je zapravo značajan skok cijena nafte na svjetskim tržištima. Što je i pozicije i marže opskrbljivača u RH dovelo u pitanje. U narednim danima, temeljem analiza koje radimo, morat ćemo donijeti određene odluke” rekao je Ćorić.

Izvor: Media servis

Pročitano 317 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar