U Vukovar stiglo deset izbjeglica iz Ukrajine

Izbjeglice su smještene u privatnom smještaju na Mitnici Izbjeglice su smještene u privatnom smještaju na Mitnici Milan Paun

Iz ukrajinske regije Lugansk pogođene ratom u Vukovar su kao ratne izbjeglice stigle tri obitelji, odnosno tri žene i sedmero djece od sedam do 16 godina starosti.

Prvo su došli do Lavova, a potom preko Mađarske u Hrvatsku.

Putovali su vlakom i autobusom. Izbjeglica Ljilja kaže da se nema kamo vratiti i u Ukrajinu, da ima stručne kvalifikacije te želi što prije početi raditi u Vukovaru.

U Vukovar nisu došle slučajno. Njihovi su muževi zaposleni u vukovarskoj tvrtki obtelji Cindrić koja se bavi ugradnjom plinskih instalacija.

Dvojica su trenutno na terenskom radu na Braču, a jedan je ostao u Ukrajini kao vojni obveznik.

Poslodavac je sada udomio njihove obitelji, rekla je domaćica Marina Cindrić. Jednu su obitelj smjestili u kuću, drugu u stan, a sada traže smještaj za treću obitelj.

Izbjegle Ukrajince posjetio je Marko Dikonić, pročelnik Ureda župana Vukovarsko-srijemske županije i donio prigodne darove.

Rekao je da je na području naše županije trenutno oko 20 izbjeglica iz Ukrajine i to u privatnom smještaju, a organizirani smještaj je u Osijeku.

Ukrajina izbjeglice djeca

Pročitano 754 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase