Domovinski pokret održao konferenciju

Domovinski pokret održao konferenciju Foto: arhiva HRV

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao je konferenciju za medija na temu demografije i ekonomske situacije u Hrvatskoj. 

Na održanoj konferenciji demograf Stjepan Šterc osvrnuo se na popis stanovništva te podacima o prirodnom kretanju stanovništva i komentirao.

- Mi koji se s tim bavimo dugo godina, ostali smo zatečeni da je razina prirodnog pada pala za 27 tisuća ljudi, što znači da u samo jednoj godini umre više nego što se rodi. Kada imate takvu demografsku kataklizmu, gotovo da nemate ozbiljnijeg odgovora na ovo što se događa. Hrvatska nestaje pred našim očima, ta problematika izravno utječe na sve temeljne sustave. Nikakvih ozbiljnijih pomaka nismo vidjeli, a očekivalo se da se već drugi dan donese odluka o provođenju demografske revitalizacije - istaknuo je Šterc.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava naglasio je je kako je demografski lom ključna tema u Hrvatskoj.
- Pozvali smo Vladu RH da okupi sve stručnjake, jer ovo nije problem niti jedne Vlade, niti jedne generacije jer demografski slom je problem svakog onog tko voli Hrvatsku. Nažalost, očekivano,doživjeli smo odbacivanje tog prijedloga, na najnižoj razini. Kako bi bili na razini svog zadatka, odgovorni i savjesni, danas smo pozvali stručnjaka, jer nije nas sramota priznati da ne znamo sve. Savjete stručnjaka trebamo i želimo, oni znaju svoje znanje i njihove savjete trebamo. To je ono što Domovinski pokret radi sve ove dane i demonstriratit ćemo kroz mjesec koji su pred nama - kazao je Penava.
Penava je komentirao i donošenje novih paketa mjera Vlade.
- Za gospodarstvenike je cijena plina narasla, 400-500%. Vlada je u studenom, prosincu, siječnju i veljači ubirala PDV po 25 % na 500% poskupljenja, a sada planiraju snižavati PDV - poručio je Penava.

Pročitano 364 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase