U Marijancima u Osječko-baranjskoj županiji otvoren je novi dječji vrtić

U Marijancima u Osječko-baranjskoj županiji otvoren je novi dječji vrtić Foto: Osječko-baranjska županija

Kroz Program ruralnoga razvoja, u susjednoj Osječko-baranjskoj županiji otvoreno je 14 dječjih vrtića. Jedan takav, rekonstruiran i dograđen, upravo je otvoren i u Marijancima, a na svečanosti otvorenja sudjelovala je i ministrica Marija Vučković čije Ministarstvo poljoprivrede provodi taj program.

- Riječ je o dječjem vrtiću koji je sufinanciran iz Programa ruralnoga razvoja s oko 5,2 milijuna kuna, a značajna sredstva uložila je i Općina Marijanci tako da ukupna vrijednost projekta iznosi oko 7,5 milijuna kuna. Iz ovoga je programa na području Osječko-baranjske županije sufinancirano 14 vrtića, u Slavoniji oko 50-tak, a u cijeloj Hrvatskoj 200. Pokazalo se da su opravdani, a pružat će usluge po najvišim pedagoškim standardima – istaknula je Vučković.

Da je riječ o još jednom velikom projektu realiziranom u suradnji s Vladom RH, ključnim za demografiju, naglasio je župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

- Ovakvi su projekti vrlo bitni za demografiju koja postaje problem broj 1 ne samo u našoj zemlji nego i u Europi. I dalje ćemo se baviti izgradnjom infrastrukture potrebne mladim obiteljima i djeci od vrtića i jaslica do svega onoga potrebnoga da učini život boljim i kvalitetnijim – izjavio je Anušić.

Inače u Osječko-baranjsku županiju dosad je kroz Program ruralnoga razvoja ugovoreno projekata ili dano potpora u vrijednosti 2 milijarde kuna.

 

 

Pročitano 345 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase