Završen projekt Nikad nije kasno

Završen projekt Nikad nije kasno Foto: Marija Molnar

 

Krajem prošle godine završena je provedba projekta Nikad nije kasno čiji je nositelj Udruga obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, a partneri na projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar, Centar za socijalnu skrb Vukovar i VURA - Razvojna agencija Vukovar. Kroz projekt je zaposleno 10 žena iz skupine teško zapošljivih koje su brinule za 70 korisnika – starih i nemoćnih osoba.

- Završili smo jedan jako važan projekt kako za našu udrugu tako i za naše sugrađane te osigurali skrb za 70 starijih i nemoćnih osoba s područja Vukovara te u općinama Bogdanovci, Lovas i Tompojevci. Zaposlenice su također iz Vukovara i spomenutih općina. Projekt je vrijedan 928 tisuća kuna i trajao je godinu dana. Uspjeli smo izmamiti osmjeh na lica naših korisnika odnosno ljudi kojima je teško i koji su u potrebi i to je najvrijednije što smo postigli. Nama u udruzi prioritet je očuvanje istine o Domovinskome ratu i pomoć našim članovima, no sve više se želimo ukljućiti u pomoć široj loklanoj zajednici, a ovaj je projekt i dokaz naših namjera. U tom smislu smo u planu rada udruge ove godine unijeli odluku da ćemo se i ubuduće javljati na natječaje ovog tipa. Imamo neke najave da će ovi programi trajati i više godine pa ćemo moći i zaposliti više osoba - istaknuo je predsjednik Udruge obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Igor Gavrić na završnoj konferenciji projekta.

KORISNICI ŽELE DA PROJEKT DUŽE TRAJE

Asistent na projektu Igor Šegec naglasio je da su iznimno zadovoljni postignutim rezultatima.

-Imamo jako dobre dojmove s terena vezano uz zaposlenice na projektu i korisnike koji su prezadovoljni. Svi su iskazali potrebu za ovom vrstom usluga duže od godinu dana, a prema nekim najavama iz Europske unije, programi ovoga tipa mogli bi trajati dvije, tri ili pet godina pa ćemo svakako aplicirati na natječaje. Naše su zaposlenice tijekom provedbe projekta prošle i edukaciju za gerontodomaćice, a neke su se već i uspjele zaposliti što je dodata vrijednost projekta - naglasio je Šegec.

U ime Grada Vukovara završnu je konferenciju projekta Nikad nije kasnio pratio zamjenik gradonačelnika Filip Sušac

- Uistinu smo ponosni da osim Grada Vukovara, brojne udruge, među njima i braniteljske provode projekte iz programa Zaželi u našem gradu. Veseli nas što je projekt Nikad nije kasno uspješno završen i iščekujemo novi javni poziv. Poznato je da smo upravo u našem gradu privukli najviše projekata iz poziva Zaželi, a što je pomoglo i gospodarstvu i kvalitetnojoj socijalnoj situaciji u gradu - naglasio je Sušac

Projekt Nikad nije kasno financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda.

 

 

 

Pročitano 448 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase