Lažno klađenje na Instagramu

Mladić je ostao bez nekoliko stotina eura Mladić je ostao bez nekoliko stotina eura HRV

U policiji u Županji 21-godišnjak je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog muškarca koji je organizirao klađenje putem društvene mreže Instagram.

Mladić je putem aplikacije za dopisivanje dogovorio uvjete klađenja. Idućeg dana obaviješten je kako je osvojio 46.000 eura te da će mu dobitak isplatiti transakcijom preko tvrtke za prijenos gotovog novca nakon uplate poreza na dobitak u iznosu od nekoliko stotina eura.

Mladić je to uplatio te s brojem transakcije, koji je dobio od organizatora, došao u poslovnicu tvrtke gdje je doznao kako takva transakcija ne postoji.

Pri ponovnom kontaktu organizator je zahtijevao da mladić uplati još novca, no mladić je shvatio da je prevaren i prekinuo kontakt.

Nakon toga počinitelj mu je tijekom telefonskog poziva prijetio teškim tjelesnim ozljeđivanjem ako ne uplati novac za trošak klađenja.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prjevare i prijetnje policija provodi kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja protiv koga će Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima podnijeti kaznenu prijavu.

Pročitano 282 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase