Krijumčarena duhanska melasa otkrivena najsuvremenijom tehnologijom

Krijumčarena duhanska melasa otkrivena najsuvremenijom tehnologijom Foto: Arhiv HRV-a

Više od deset tona duhanske melase, pronađene u subotu na graničnom prijelazu Ilok u teretenom vozilu srbijanskih registracijskih oznaka, otkriveno je uz uporabu najsuvremenije tehnologije i službenog psa za detekciju duhana i duhanskih proizvoda.

"Ovo je još jedna od niza uspjeha korištenja najsuvremenije tehnologije i RTG uređaja kojeg je Carinska uprava nabavila koristeći bespovratna sredstva iz fondova Europske unije - Programa HERCULE III 2014-2020, čija je vrijednost 14 milijuna kuna", kazao je predstojnik Carinske uprave Mario Demirović na konferenciji za novinare u ponedjeljak na graničnom prijelazu Bajakovo, a prenosi HINA.

Po njegovim riječima, 10080 kilograma duhanske mase, koja se upotrebljava za pušenje u vodenim lulama - nagrilama, pronađeno je u teretnom kamionukojim je upravljao 44-godišnji državljanin Srbije, u 24 palete ispod kukuruznih oklasaka za loženje.

Protiv vozača kamiona podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, dok su teretno vozilo i poluprikolica oduzeti, kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga koji iznosi više od 8,5 milijuna kuna, naveo je Demirović.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske pak izvijestili su da je vozač uhićen i preveze u osječki istražni zatvor.

„Povodom zapljene preko 10 tona duhanske melase u teretnom vozilu srbijanskih registracijskih oznaka prilikom ulazne granične kontrole 30. siječnja na graničnom prijelazu Ilok, nakon obavljenih istražnih radnji carinskih službenika, policijski službenici su uhitili 44-godišnjeg vozača, državljanina Republike Srbije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora, ispitali ga po nalogu nadležnog državnog odvjetništva te ga, uz kaznenu prijavu Carinske uprave, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Rješenjem istražnog suca, 44-godišnjaku je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te je prevezen u zatvor Osijek – izjavio je za HRV Dragoslav Živković, glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

 

Pročitano 541 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase