Ispiši ovu stranicu

Pokraj zgrada Dunav 1 i Dunav 2 izgrađeno novo parkiralište

Pokraj zgrada Dunav 1 i Dunav 2 izgrađeno novo parkiralište Foto: Marija Molnar

Na površini od 545 četvornih metara pokraj Dunavske šetnice i višestambenih zgrada Dunav 1 i Dunav 2 u Vukovaru, izgrađena su 32 nova parkirna mjesta od kojih četiri za osobe smanjene pokretljivosti, potom pristupna cesta površine 767 četvornih metara kao i nogostupi površine 444 četvorna metra s novom kolničkom konstrukcijom te vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Radove vrijedne 1.668.286,38 s PDV-om financirao je Grad Vukovar, a izvela tvrtka Cestorad d.d. Podsjetimo, 2019.godine na ovom je mjestu već sanirana prometnica i izgrađeno je 13 novih parkirnih mjesta tako da je ovim najnovijim projektom trajno riješen problem nedostatka parkinga za stanare. Lokaciju su obišli gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegov zamjenik Filip Sušac sa suradnicima.

- Na ovom se mjestu pokazala potreba za dodatnim parkingom i preko uputa stručnih gradskih službi, ali i zamolbi građana koji ovdje žive. Riječ je o lokaciji u središtu grada pokraj prekrasne šetnice uz Dunav i s dosta stambenih jedinica. Na moje zadovoljstvo, unatoč lošim vremenskim uvjetima, nastavljamo raditi, otvarati i činiti Vukovar boljim mjestom za život – naglasio je Penava prilikom obilaska novoga parkirališta.

Sušac je pak podsjetio da su nedavno otvorili parkiralište u blizini Vukovarskog vodotornja te najavio nove projekte ove vrste infrastrukture.

-Pribavili smo suglasnost konzervatora i u proljeće kreće realizacija sanacije prostora bivše gradske tržnice u središtu grada. Na tome mjestu planiramo privremeno parkiralište koje će prema projektnoj dokumentaciji imati oko 70 parkirnih mjesta. Na taj ćemo način omogućiti vozačima da se mogu parkirati u neposrednoj blizini središta grada – najavio je Sušac.

Pročitano 614 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar