Mladi u Osijeku pokušavaju popularizirati kupovinu na tržnici

Osječka glavna tržnica Osječka glavna tržnica Foto: OsijekNews.hr

U Osijeku je raspisan foto natječaj "Živi zdravo, hrani se zdravo", koji traje do 10. siječnja, a u sklopu projekta "Uljepšajmo tržnicu" i u suradnji s tamošnjom Tržnicom d.o.o..

Projektom se pozivaju mladi da osmisle koncept fotografije s temom tržnice, proizvoda s tržnice, održivog razvoja i zdravog načina života. Mladima se želi približiti kulturu i duh tržnice, poticati na zdrav stil života, proaktivnost, te predstaviti tržnicu kao „kulturno dobro“ za koje se vrijedi brinuti, doznajemo od Viktorije Klasić, suradnica projekta “Uljepšajmo tržnicu”.

- Projekt je potekao iz natjecanja Shoot by Youth koji se održao 2021. godine, a namijenjen je bio prije svega mladima i cilj mu je bio prikazati problem zajednice, nekog mjesta ili grada te konačno rješenje i vlastite ideje kako to poboljšati. Željeli bismo očuvati kulturu i duh tržnice, dugotrajnu povijest odlaska građana na tržnicu i njihov suživot te prenijeti na mlade ljubav i brigu o svom vlastitom zdravlju, o zaštiti okoliša i o lokalnoj zajednici. – rekla je Klasić.

Zadatak sudionika foto natječaja je predati jednu do pet fotografija s motivima koji ih vežu uz Glavnu tržnicu Osijek i općenito zdrav stil života u Slavoniji. Na natječaj su pozvani mladi od 18 do 28 godina, a pobjednici će biti proglašeni 17. siječnja. Nagrade će biti dodijeljene na dan otvaranja izložbe, 30. siječnja. Želja je da izložba fotografija na glavnoj osječkoj tržnici bude trajna, kako bi „tržnica postala ugodnije mjesto za građane i posebno mlade”.

Pročitano 629 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase