Ispiši ovu stranicu

Stiže nova potpora za rekonstrukciju dvoraca u Našicama

Ministrica Tramišak: Dodijeljena su maksimalna sredstva Ministrica Tramišak: Dodijeljena su maksimalna sredstva Foto: Osječko-baranjska županija

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak uručila je u sjedištu Osječko-baranjske županije u Osijeku gradonačelniku Našica Krešimiru Kašubi Ugovor o sufinanciranju projekta „Rekonstrukcija dvoraca Pejačević - Velikog i Malog“. Na taj su način iz Programa za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini ovom projektu dodijeljena maksimalna sredstva u iznosu od 10 milijuna kuna.

-Projekti obnove kulturne baštine i kulturnog identiteta podiže se atraktivnost RH u turističkom smislu, posebno na području pet slavonskih županija, mijenjaju i vizure i sadržaji gradova, ali cijelo područje dobiva i novu perspektivu gospodarskog razvoja - istaknula je ministrica Tramišak.

Gradonačelnik Našica Kašuba pojasnio je da njegov grad ovim projektom ide u novu turističku priču.

- Kada se završi rekonstrukcija imat ćemo novu turističku priču temeljenu na dvorcu kao muzeju s kompletnom muzejskom građom, Mali dvorac namijenjen za našu Glazbenu školu te Groegerovu vilu s knjižnicom i druge sadržaje – rekao je Kašuba.

Ukupna vrijednost projekta je 99.857.061,64 kuna od čega su nepovratna europska sredstva u iznosu od 74.998.451,54 kuna. Provedba je započela u travnju 2019., a rok za završetak je rujan iduće godine.

 

Pročitano 368 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar