NAJNOVIJE
Kreće 20. regata sv. Filipa i Jakova

U organizaciji Hrvatskog veslački kluba Vukovar započela je 20. regata sv. Filipa i Jakova koja je ujedno i druga regata veslačkog kupa Hrvatske. Sudionici su se okupili ispred zgrade HVK Vukovar odakle su krenuli prema startnim pozicijama. - Ove godine imamo prijavljeno osam klubova iz Republike Hrvatske s prijavljenih 250 aktivnih veslača. Regata se održava od Luke Vukovar do bivše carine s ukupno 24 utrke s tim da je utrka za juniore A memorijalna utrka za sve poginule i nestale članove kluba u Domovinskom ratu – rekao je Zvonimir Tvorek tajnik Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar. Iz HVK Vukovar nastupit će 22 posade od kadeta do seniora.Veslanje 2

(Subota, 27 Travanj 2024 12:49)
Otvoren šahovski turnir "Vukovaru na dar mladi igraju šah"

U organizaciji Šahovskog kluba Codeasy Vukovar otvoren je treći po redu šahovski turnir za kadete i juniore "Vukovaru na dar mladi igraju šah" koji je organiziran povodom Dana grada Vukovara. Turnir se održava u OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru. Nazočne je pozdravila Lidija Radić tajnica kluba a potom se nazočnima obratio zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac. - Ovim putem im želim čestitati iako je to tek treći put, okupili su više od 150 sudionika u gradu Vukovaru što je za jedan šahovski turnir jedan izniman rezultat. Moram istaknuti da je ove godine Šahovski klub Codeasy predložen i prihvaćen na Gradskom vijeću za plaketu grada Vukovara i od sveg srca im čestitam. Lijepo je vidjeti ovako veliki broj mladih ljudi od 12 do 20 godina koji uistinu igraju šah a šah je kao igra jako bitan jer u ovom vremenu brzih vijesti, brzog razmišljanja ipak razvija u jednu stranu strategiju koncentracije, stabilnost uma što je uistinu jako potrebno u današnje vrijeme – rekao je Sušac.šah 4

- Ovo je treći po redu turnir i ove godine smo okupile skoro 150 mladih šahistica i šahista iz više od 25 gradova, odnosno 25 klubova. Stvarno smo sretni, ponosni i zahvalni svima koji podržavaju naš turnir i koji dolaze kako bi ovdje igrali šah i promovirali i grad Vukovar i šah – rekla je tajnica kluba Lidija Radić. Nazočne je pozdravila i ravnateljica škole OŠ Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić.Šah 19

(Subota, 27 Travanj 2024 11:29)
Započelo 3. Otvoreno prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u plivanju

U tijeku je 3. Otvoreno prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u plivanju koje se održava na plivalištu u Vukovaru. Iako je to tek treće natjecanje, koje organizira Plivački savez Vukovarsko-srijemske županije, isto je postalo vrlo ugledno i traženo međunarodno natjecanje, kao što je vidljivo iz statistike za prethodne dvije godine: 2022. godine 348 natjecatelja i 892 nastupa, 2023. godine 382 natjecatelja i 1010 nastupa. Prvenstvo je otvorio zamjenik župana Vukovarsko-srijemskog Franjo Orešković – Zaista mi je bila čast i zadovoljstvo otvoriti 3. Otvoreno prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u plivanju u prekrasnom našem plivalištu. Došli smo prije svega izraziti podršku organizatorima ali ujedno i čestitati na odličnoj organizacije jer je vidljivo da iako je treće, da svake godine raste sve više i više – rekao je Orešković

 

(Subota, 27 Travanj 2024 11:27)
U OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru u tijeku završna svečanost projektnog tjedna posvećenog jeziku

Učenici i učitelji Osnovne škole Dragutina Tadijanovića svakoga proljeća organiziraju Projektni tjedan u okviru kojega obrađuju razne teme, a potom na završnoj svečanosti naučeno prezentiraju svojim roditeljima i gostima. Ovogodišnji Projektni tjedan posvećen je temi jezika i jezičnim izričajima. Današnja završna svečanost podijeljena je na dva dijela, u okviru Dana otvorenih vrata škole učenici od 16 sati predstavljaju svoje projektne aktivnosti u učionicama, a zatim na zajedničkoj, školskoj svečanosti koja počinje u 17 sati sve aktivnosti bit će predstavljene i u školskoj dvorani.

(Petak, 26 Travanj 2024 15:33)
U Hrvatskom domu Vukovar profesor matematike i financijski vloger Toni Milun održao besplatnu radionicu

U Hrvatskom domu Vukovar profesor matematike i financijski vloger Toni Milun održao je besplatnu radionicu.

(Petak, 26 Travanj 2024 13:44)
Predstoji nam bogat sportski vikend

Treći po redu šahovski turnir za kadete i juniore "Vukovaru na dar mladi igraju šah" koji se organizira povodom Dana grada Vukovara bit će održan u OŠ Dragutina Tadijanovića s početkom u 9,30 sati. Na vukovarskom plivalištu biti će održano 3. Otvoreno prvenstvo VSŽ u plivanju, koje započinje u 10,00 sati. Natjecanje organizira Plivački savez VSŽ. U 12,00 sati održat će se 20. regata sv. Filipa i Jakova u organizaciji Hrvatskog veslačkog kluba „Vukovar“.

(Petak, 26 Travanj 2024 12:28)
Prekršajno procesuirani zbog uporabe pirotehničkih sredstava te narušavanja javnog reda i mira tijekom nogometne utakmice

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako je prošle subote, 20. travnja u Vrbanji, na stadionu „Željko Čekić“ odigrana nogometna utakmica 26. kola MŽNL Osijek - Vinkovci 23/24 između NK „Slavonija“ iz Soljana i NK „Sloga“ iz Štitara.

Tijekom utakmice navijači gostujuće momčadi palili su pirotehnička sredstva i bacali ih u teren stadiona i na igralište osnovne škole, nakon čega je došlo i do narušavanja javnog reda i mira.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, prekršajno je procesuirano više osoba, protiv kojih slijedi podnošenje optužnih prijedloga nadležnom sudu.

(Petak, 26 Travanj 2024 12:17)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62

Održana Županijska terenska vježba UNIOR 2021

  • Četvrtak, Stu 04 2021
  • Piše: 
Održana Županijska terenska vježba UNIOR 2021 Novosti.hr

U Vinkovcima je temeljem Odluke vukovarsko-srijemskog župana uspješno  održana  Županijska terenska vježba operativnih snaga civilne zaštite pod nazivom UNIOR 2021.  U vježbi se simulirao požar i eksplozija plinske stanice, požar trafostanice, pružanje prve pomoći ozlijeđenim osobama te koordinacija i djelovanje operativnih snaga. Sve operativne snage, odnosno hitna, vatrogasci i policija ponašali su  se kao da je riječ o stvarnom događaju. O tijeku vježbe govorio je Stjepan Draganić voditelj Službe civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

-Sve su se procedure poštivale u zadanom okviru. Ono što  je važno naglasiti  jeste bila je sinergija i zajedništvo, a to su ključni elementi za uspješno odrađenu akciju-rekao je Draganić.

Vukovarsko-srijemski župan  Damir Dekanić izrazio je zadovoljstvo tijekom vježbe i spremnošću pripadnika civilne zaštite.

-Cijelo vrijeme sam pratio timing i zadaće odrađene u željenom vremenskom periodu. Čestitam svim sudionicima ove akcije koja je izvrsno vizualizirala životnu realnost- naglasio je Dekanić.

Svaki sudionik vježbe imao je svoj zapovjedni lanac koji ga je vodio od samog početka. Kako je rečeno, županija po zakonu mora imati ovakvu akciju jednom godišnje kako bi se što realnije uvježbale stvarne scene. U ovoj  terenskoj vježbi sudjelovalo je 80 pripadnika civilne zaštite.

Pročitano 530 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija