NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

Potpisan Sporazum za osnivanje FLAG-a u VSŽ

Potpisan Sporazum za osnivanje FLAG-a u VSŽ Foto: J. Vrdoljak

Dugogodišnja razvojna suradnja Vukovarsko–srijemske županije i Lokalnih akcijskih grupa Bosutski niz, Srijem i Šumanovci u cilju jačanja integriranog razvoja putem provedbe lokalnog razvoja, rezultirala je osnivanjem Inicijativnog odbora za formiranje Lokalne akcijske grupe u ribarstvu ( FLAG) na području naše županije.

Tim je povodom u Palači Srijem u Vukovaru Sporazum o osnivanju

potpisao župan Damir Dekanić s predstavnicima spomenutih LAG-ova.

-Uvijek promatramo što rade drugi, oni koji su ispred nas, i naravno da rado primjenjujemo dobre stvari koje su već uvele i druge zemlje polazeći kroz proces europske integracije, kao i one krajeve Hrvatske koji su već započeli te procese – poručio je župan Dekanić.

Dekanić je dodao kako će se na ovaj način spojiti postojeći LAG-ovi u jedan veći što im daje bolju perspektivu, ali i puno veća sredstva na koja mogu aplicirati.

- Već postoji jedan projekt, koji je u velikoj mjeri već pripremljen, no da bi se on realizirao treba ispuniti pretpostavku osnivanja FLAG-a – kaže župan Dekanić.

Predsjednik LAG-a Bosutski niz Zlatko Kobašević je rekao kako je Inicijativni odbor bio u posjeti dalmatinskom FLAG-u kako bi se upoznali sa cjelokupnom situacijom, te se i u našoj županiji rodila inicijativa da se ubrzanim postupkom oformi FLAG lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu.

- To je jedan novi oblik financiranja, kojeg do sada nismo imali na ovom području, kao i nova mogućnost prijavljivanja za sredstva iz Europskog fonda za ribarstvo i akvakulturu - pojasnio je Kobašević dodavši kako su trenutno na prvom koraku, a to je potpisivanje Sporazuma o suradnji sa Županijom.

- LAG Bosutski niz sudionik je na brojnim radionicama kroz godinu i smatramo kako imamo mogućnost unaprijediti svoje kapacitete. Imamo Dunav, Savu i gospodarske ribare, pa će se osnivanjem FLAG-a otvoriti mogućnost financiranja, nabavke opreme ali i ostvarivanje svih ostalih mogućnosti koje se pružaju – istaknuo je Kobašević.

Dodao je i kako je sada najvažnije kreirati mogućnosti prema mjerama, a tu prvenstveno spadaju prerađivački kapaciteti.

- Imamo i mogućnost uzgoja i prerade ribe na našem području – poručio je Kobašević.

Inače, samo Bosutski niz obuhvaća jedanaest jedinica lokalne samouprave, a teren će biti i dodatno analiziran, kako bi baš svi dobili mogućnost da se priključe.

Potpisivanju Sporazuma nazočio je i zamjenik župana, Franjo Orešković.

Pročitano 120 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija