Svečanost povodom dolaska Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u Vukovar

U okviru obilježavanja 30. obljetnice Bitke za Vukovar u Vojarni 204. brigade HV-a održana je svečanost povodom dovršetka projekta izgradnje i opremanja te dolaska Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u Vukovar. Izaslanik predsjednika Vlade, ministar obrane Mario Banožić s ponosom i izrazio dobrodošlicu Inženjerijskoj bojnoj Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u Vukovar te čestitao svima koji su u protekle četiri godine sudjelovali u obnovi postojeće i izgradnji nove infrastrukture u vojarni.

-Čestitam svim onima koji su u protekle četiri godine sudjelovali u obnovi postojeće i izgradnji nove infrastrukture u ovoj vojarni kako bi danas imali ovdje cjelokupnu bojnu Gardijske oklopno-mehanizirane brigade koja će imati oko 250 vojnika. Na taj ćemo način sudjelovati i u demografskoj obnovi grada Vukovara – rekao je ministar Banožić podsjetivši kako ministarstvo aktivno radi na stambenom zbrinjavanju pripadnika HV-a u Vukovaru za čije je stanovanje do sada izgrađeno 17, a do kraja godine bit će izgrađeno još pet stanova.

Vojarna svi

Vjerojatno nikada nećemo moći iskazati svu zahvalnost i divljenje prema braniteljima grada na Dunavu, ali ono što možemo je iskazati naš odnos prema Vukovaru vidljivijim baš kroz ovakve, sudjelovanjem na obnovi, izgradnji i razvoju grada i okolice- poručio je ministar Banožoć

Vrijednost projekta izgradnje vojarne je 50, 3 milijuna kuna.

 Zapovjednik Inženjerijske bojne Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade pukovnik Ivan Liović naglasio je kako vukovarska vojarna pripadnicima inženjerijske bojne osigurava izvanredne uvjete za život i rad.
- Završetkom izgradnje vojarne postali smo dio grada, našega Vukovara. Ova vojarna i mi u njoj nosimo trajni spomen na sve branitelje Vukovara, a najviše pripadnike 204. brigade HV-a. U tome se krije naša sreća i ponos – rekao je pukovnik Liović zahvalivši svima koji su pokrenuli projekt povratka vojske u Vukovar osiguravši im, kako je rekao, izvanredne uvjete za život i rad.
-Povratak u Vukovar ne znači samo veću sigurnost za našu Domovinu, Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju, nego će biti i poticaj drugim vidicima života. Drage Vukovarke i Vukovarci, mi smo ovdje zbog vas i uvijek ćemo vam biti na raspolaganju – poručio je pukovnik Liović.

Svečanosti je, u ime Grada Vukovara, nazočio predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara Tomislav Josić koji je rekao kako je dolazak bojne u Vukovar izuzetna stvar za koju se zalagala lokalna vlast na čelu s gradonačelnikom Penavom.
-Sama prisutnoj vojske u Vukovaru je velika i jasna poruka i svim okolnim selima, a vjerujem i da se građani Vukovara sigurnije osjećaju. Nadam se da će uskoro doći i Interventna policija. To su izuzetno važne stvari. Borili smo se za vojarnu i i sretni smo što se to i ostvarilo – rekao je Josić.

Svečanosti su nazočili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Nikola Mažar te izaslanici potpredsjednika Vlade i ministara hrvatskih branitelja i unutarnjih poslova, saborska zastupnica Marijana Balić kao i drugi uzvanici koji su nakon prigodnih govora i obišli novouređenu vojarnu.

Večeras s početkom u 18 sati bit će održan i Koncert Jazz orkestra Hrvatske vojske na Trgu Republike Hrvatske, a za sutra je najavljen bogat program u kojemu će sudjelovati pripadnici svih grana Hrvatske vojske.

 

Pročitano 566 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase