Za blagdan Velike Gospe policija savjetuje dodatni oprez u prometu

Za blagdan Velike Gospe policija savjetuje dodatni oprez u prometu Foto: Arhiv HRV-a

Povodom hodočašća i blagdana Velike Gospe 14. i 15.kolovoza te održavanja središnje vjerske svečanosti u nedjelju, očekuje se kretanje većeg broja osoba državnim i županijskim cestama. Na sam blagdan, veliki će broj građana krenuti na hodočašća osobnim vozilima, autobusima ili pješice već u ranim jutarnjim satima, a njihov povratak s hodočašća predviđa se poslijepodne. U tom će razdoblju promet na svim prilaznim cestama prema svetištima biti pojačan.

- Uoči i na dan Velike Gospe policijski će službenici posebnu pozornost posvetiti stanju sigurnosti u cestovnom prometu te poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti u cilju zaštite svih sudionika u prometu. Vozačima posebnu pozornost skrećemo na pješake na cestama koji će hodočastiti tijekom noći i ranih jutarnjih sati, a pješacima savjetujemo da zbog svoje sigurnosti poštuju prometna pravila odnosno kreću se pločnikom ili uz sam rub ceste kao i da koriste reflektirajuće prsluke kako bi ih vozači mogli lakše uočiti – ističe policijska službenica za odnose s javnošću u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj Marina Halas.

Naglašava i da je ove godine blagdan Velike Gospe za vikend tako da se očekuje pojačani promet i na autocestama. Vozače se stoga moli za strpljenje i strogo poštivanje prometnih propisa od ograničenja brzine, vezanja sigurnosnim pojasom, nekorištenja mobitela do apsolutnog izbjegavanja alkoholnih pića.

- Upozoravamo na strogu zabranu kretanja zaustavnom trakom, održavanje potrebne udaljenosti od vozila ispred i korištenje lijeve prometne trake autoceste isključivo za pretjecanje. U provođenje planiranih aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika što će osigurati njihovu dobru vidljivost na cestama, pogotovo na svim prometnim pravcima koji vode prema marijanskim svetištima. Svim hodočasnicima i ostalim sudionicima prometa želimo da sigurno stignu na svoja odredišta – poručuje  Halas.

 

 

 

Pročitano 425 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase