U Vukovaru obilježen Međunarodni dan mladih

U Vukovaru obilježen Međunarodni dan mladih Foto: EDVU

Kavom s medijima, Europski dom Vukovar i PRONI Centar za socijalno podučavanje Vukovar obilježili su Međunarodni dan mladih – 12.kolovoza te predstavili javnosti projekte i aktivnosti koje provode za mlade i s mladima tijekom ove godine kao i ukazali na važnost volontiranja.

- Europski dom Vukovar kao organizacija civilnoga društva u jednom svom segmentu radi i provodi aktivnosti namijenjene mladima bilo kroz programe ili pojedinačne inicijative. Tako trenutno za naše mlade pripremamo za rujan, a sukladno epidemiološkim mjerama, virtualnu javnu tribinu ili hibridnu povodom Međunarodnoga dana mira kada organiziramo našu tradicionalnu mirovnu konferenciju, zajedno s partnerom Zakladom Friedrich Ebert iz Zagreba. Pozvat ćemo ugledne predavače na temu budućnosti mladih i aktivizma mladih u našoj lokalnoj zajednici. Za kraj godine pripremamo tradicionalnu završnu konferenciju udruge na kojoj će naši mladi, aktivisti i volonteri prezentirati što su radili tijekom 2021.godine - istaknuo je voditelj projektnih aktivnosti i koordinator Društvenoga centra Europskoga doma Vukovar Aleksandar Kojić, naglasivši ujedno da je povodom Međunarodnoga dana mladih dio tima udruge u posjetu sarajevskom muzeju na temu suočavanja s prošlošću pa je i ta komponenta zastupljena u radu s mladima.

Inače u Europskome domu Vukovar trenutno provode dva projekta za mlade, oba financirana sredstvima Europskoga socijalnoga fonda u iznosu 85 posto i proračuna RH u iznosu od 15 posto– SKVIK odnosno Stvaramo kulturu virtualno i kreativno i Život u pokretu.

Predstavnici PRONI Centra za socijalno podučavanje, na ovom su predstavljanju naglasili da je volontiranje prije svega značajno za osobni razvoj mladih te pozvali sve zainteresirane da se uključe u njihov Volonterski centar koji trenutno broji 150 volontera i dva volontera iz Španjolske i Francuske. Naglasili su da taj Volonterski centar služi kao baza svima koji traže volontere.

Pročitano 487 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase