Vinkovačko omiljeno kupalište Banja i ove godine okuplja puno kupača

Vinkovačko omiljeno kupalište Banja i ove godine okuplja puno kupača Foto: Arhiv HRV-a

Iako Vinkovci imaju nekoliko kupališta, najpopularnije je ono na Banji. Riječ je o dva umjetna jezera nastala iskopavanjem gline koje Vinkovčani i posjetitelji iz okolnih mjesta dugi niz godina koriste u potrazi za ljetnim osvježenjem. Ovo je kupalište pod ingerencijom vinkovačke gradske uprave koja svake godine ulaže u sadržaje na ovoj lokaciji.

-Grad Vinkovci su prije nekoliko godina uložili u uređenje ovg kupališta, a kojeg mnogi uspoređuju sa zagrebačkim Jarunom, oko tri milijuna kuna. Uloženo je u komunalno uređenje, toalete, dječja igrališta, igrališta za odbojku na pijesku, plivalište s označenim stazama, a oko kompleksa su uređene i pješačke staze. Trenutno tražimo i spasilačku službu pa ovim putem pozivam zainteresirane da se jave - ističe Marko Antolović iz Upravnoga odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca. Naglašava i da svake godine u suradnji s Veterinarskom stanicom Vinkovci provjeravaju kakvoću vode.

- Kakvoća vode na Banji je izvrsne kvalitete i kao takva sigurna za kupanje – kaže Antolović, dodajući da se dnevno na vinkovačkoj Banji okuplja više stotina kupača.

 

 

 

Pročitano 871 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase