Ispiši ovu stranicu

Poznati dobitnici priznanja Grada Vinkovaca

Poznati dobitnici priznanja Grada Vinkovaca Foto: Arhiv HRV-a

Na današnjoj sjednici vinkovačkog gradskog vijeća, odlučeno je kome će pripasti javna priznanja Grada Vinkovaca.

Tako su dobitnici Zlatne plakete za 2021. godinu akademski slikar Ivan Lončar – Žan za posebne zasluge na području kulturnog razvoja Vinkovaca, Stipe Tomić za izuzetne zasluge u prosvjetnom i sportskom djelovanju, Želimir Babogredac za izuzetna ostvarenja u području kulture, Stjepan Sertić za izuzetna ostvarenja na području tjelesne kulture i sporta, Danijel Šota za izuzetna ostvarenja u području kulturne djelatnosti i Kata Krešić za izuzetan doprinos na području djelatnosti zdravstva u očuvanju zdravlja šire populacije VSŽ, naročito u uvjetima COVID-19 epidemije.

Od pravnih osoba ovu su plaketu dobili Dječji vrtić Vinkovci za izuzetna ostvarenja u području odgojno-obrazovne djelatnosti tijekom 60 godina postojanja, Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. za izuzetna ostvarenja postignuta na području gospodarske djelatnosti, povodom 50 godina postojanja te Udruga specijalne policije „Krpelj“ Vinkovci, 5. gardijska brigada „Sokolovi“ Vinkovci, 109. brigada HV Vinkovci, Udruga ratnih veterana 3. A gardijske brigade ZNG „Kune“ Vinkovci  i Udruga HOS-a 1. samostalne bojne „Marijan Baotić” Vinkovci za izuzetan doprinos obrane grada Vinkovaca u Domovinskom ratu.

Javna će priznanja biti uručena na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u povodu obilježavanja Dana grada Vinkovaca, blagdana sv. Ilije, zaštitnika grada.

Pročitano 742 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar